מרכיבים (2 מנות)
- 200 גרם פילה סלמון טרי, נקי מעור ועצמות
למרינדה
- 200 מ''ל רוטב סויה
- 1/2 1 כפות מירין (יין אורז מתוק)
- 2 כפות סויה כהה
לרוטב וינגרט
- 4 כפות רוטב סויה
- 2-3 כפות מירין
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כפית מיץ יוזו
- 1 כפית ג'ינג'ר כתוש
- 1 כף ג'ינג'ר חתוך לגפרורים דקיקים
- 1 כף עירית חתוכה לגפרורים בגודל 3 ס''מ
- 1 כף שמן זית מעורבב עם 1 כפית שמן שומשום
- 1 כף שומשום שחור
אופן ההכנה
- מערבבים את מרכיבי המרינדה בכלי מתאים, מוסיפים את פילה הסלמון ומשרים במשך 24 שעות במקרר.
- מוציאים את הדג מהמרינדה, מנגבים היטב ופורסים לפרוסות דקות מאוד בעזרת סכין חדה (את הרצועה הראשונה לא אוכלים).
- רוטב וינגרט: מערבבים את מרכיבי הרוטב בבלנדר, או שקוצצים דק מאוד את הג'ינג'ר ומערבבים עם שאר המרכיבים.
- מסדרים את פרוסות הסלמון הכבוש על צלחת הגשה, מפזרים מעל מעט מלח ופלפל גרוס, יוצקים 2 כפות מהרוטב ומפזרים ג'ינג'ר ועירית.
- מחממים את שמן הזית עם שמן השומשום עד שהוא מתחיל להעלות עשן ויוצקים על הדג.