מרכיבים (2 מנות)

  • 200 גרם פילה סלמון טרי, נקי מעור ועצמות

למרינדה

  • 200 מ''ל רוטב סויה
  • 1/2 1 כפות מירין (יין אורז מתוק)
  • 2 כפות סויה כהה

לרוטב וינגרט

  • 4 כפות רוטב סויה
  • 2-3 כפות מירין
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כפית מיץ יוזו
  • 1 כפית ג'ינג'ר כתוש

להגשה
  • 1 כף ג'ינג'ר חתוך לגפרורים דקיקים
  • 1 כף עירית חתוכה לגפרורים בגודל 3 ס''מ
  • 1 כף שמן זית מעורבב עם 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כף שומשום שחור

אופן ההכנה

  1. מערבבים את מרכיבי המרינדה בכלי מתאים, מוסיפים את פילה הסלמון ומשרים במשך 24 שעות במקרר.
  2. מוציאים את הדג מהמרינדה, מנגבים היטב ופורסים לפרוסות דקות מאוד בעזרת סכין חדה (את הרצועה הראשונה לא אוכלים).
  3. רוטב וינגרט: מערבבים את מרכיבי הרוטב בבלנדר, או שקוצצים דק מאוד את הג'ינג'ר ומערבבים עם שאר המרכיבים.
  4. מסדרים את פרוסות הסלמון הכבוש על צלחת הגשה, מפזרים מעל מעט מלח ופלפל גרוס, יוצקים 2 כפות מהרוטב ומפזרים ג'ינג'ר ועירית.
  5. מחממים את שמן הזית עם שמן השומשום עד שהוא מתחיל להעלות עשן ויוצקים על הדג.