להכנה דרושים סיר אידוי או כלי אידוי מבמבוק.

מרכיבים (2 מנות)

  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • נתח פילה סלמון במשקל 400 גרם
  • 1 סלסילה (‭250‬ גרם) אפונת שלג, או ברוקולי, או שעועית ירוקה נקייה
  • מעט מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם אטריות אורז או אטריות שעועית

להגשה

  • 3 כפות (‭45‬ מ"ל) רוטב סויה

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את רוטב הסויה ושמן השומשום ומערבבים.
  2. מברישים את הסלמון ואת האפונה בסויה (שומרים את השאר). מפזרים על הסלמון מעט מלח גס.
  3. ‭.3‬ שמים את אטריות האורז בקערה. מכסים במים קרים ומשהים כ5- דקות, עד ריכוך.
  4. מסדרים את הסלמון, הירקות ואטריות האורז בנפרד בכלי האידוי וממלאים מים בתחתיתו סוגרים ומאדים על להבה בינונית 20-15 דקות, תלוי בעובי הדג.
  5. מגישים מיד, חם, עם רוטב הסויה.