מרכיבים

לאורז

  • 1 כוס אורז מלא
  • 2 כוסות מים
  • ‭1/4‬ כפית מלח

לירקות

  • ‭1/2‬ חציל פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • ‭1/2‬ דלורית קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי ‭1/2‬ ס"מ
  • 1 קישוא טרי וקשה פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • ‭1/2‬ גמבה, ללא הגרעינים
  • 10 צימוקים (רצוי בהירים)‭,‬ שרויים במים לשעה וקצוצים
  • 2־3 כפות עירית קצוצה
  • 1 כף נענע קצוצה
  • מיץ מ-1 לימון
  • 2 כפות שמן זית מלח, פלפל טחון טרי

אופן ההכנה

  1. האורז: שוטפים את האורז (כדי להיפטר מעודפי עמילן),‬ שמים בסיר עם המים והמלח ומבשלים כ-20 דקות עד שהוא מתרכך, אך לא יתר על המידה. מצננים ומפרידים מעט בין הגרגרים במזלג.
  2. מחממים את התנור לחום גבוה (‭200‬ מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. הירקות הקלויים: מסדרים את הירקות על התבנית וקולים בתנור עד הזהבה או עד שנוצרים מעט כתמי חריכה עדינים. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
  4. ההרכבה: מאחדים בקערה את האורז, הירקות ועשבי התיבול, מתבלים במיץ הלימון, בשמן הזית, במלח ובפלפל ומערבבים בעדינות ונזהרים שלא לשבור את גרגרי האורז. מגישים מיד או מכסים ומאחסנים במקרר (עד 5 שעות) ומגישים קר.