מרכיבים (תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

  • 3 פרוסות לחם לבן
  • 1 בצל גדול, קלוף
  • 1 ענף סלרי
  • 1 גזר, קלוף
  • ‭1/2‬ כוס עלי פטרוזיליה
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 750 גרם בשר בקר טחון
  • ‭1/2‬ כוס קטשופ
  • 1 כף חרדל
  • אפשרות: 1 כף רוטב וורסשטייר
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) ומשמנים את התבנית.
  2. שמים במכל מעבד המזון את פרוסות הלחם ומעבדים עד לקבלת פירורים גדולים. מעבירים לקערה. שמים במכל המעבד את הבצל, הסלרי, הגזר, הפטרוזיליה והשום ומעבדים עד שהם קצוצים דק. מוסיפים לקערת הלחם. מוסיפים גם את הבשר, רבע כוס מהקטשופ, החרדל ורוטב הוורסשטייר (אם רוצים‭,(‬ הביצה, מלח ופלפל ומערבבים לעיסה אחידה. מעבירים את העיסה לתבנית ומורחים על פניה את רבע כוס הקטשופ שנותרה. אופים כשעה ורבע עד שהכיכר מתייצבת - אם החלק העליון משחים לפני תום האפייה, מכסים ברדיד אלומיניום וממשיכים לאפות.
  3. מגישים חם או קר בצלחת או בתוך כריך.