מרינדה בניחוחות אסייתיים מובהקים. שימו לב: יש להשרות מראש שיפודי עץ במים.

מרכיבים (6 מנות)

  • 1 ק"ג מבחר ירקות לפי הטעם: גזר, בצלים קטנים, פטריות שיטאקי, פלפלים, כרובית, ברוקולי טרי
  • 1 חבילת טופו מוצק (כ-300 גרם)

למרינדה

  • 1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
  • ½ כוס חומץ אורז
  • ½ כוס רוטב סויה איכותי
  • 2 כפות ג'ינג'ר כבוש, קצוץ דק
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • ½ כפית תערובת "חמשת התבלינים" (להשיג בחנויות למוצרי המזרח הרחוק)

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את הירקות וחותכים לפיסות בגודל בינוני. חותכים את הטופו לפיסות בגודל דומה.
  2. מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים לקערה את הירקות והטופו, מכסים ומעבירים למקרר ל־4 שעות לפחות (עד 24 שעות).
  3. מסננים את הירקות והטופו. משפדים אותם על שיפודי עץ שהושרו במים במשך חצי שעה.
  4. יוצקים את המרינדה לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־15 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.
  5. מחממים מחבת פסים על להבה בינונית־גבוהה. צולים בכל פעם כמה שיפודים, עד שהירקות והטופו משחימים. מגישים חם עם הרוטב בצד.

טיפים

  • מתאים גם לדגים, נתחי חזה עוף וכרעי עוף.
  • יש לעשות הבחנה בין ירקות קשים לרכים. ירקות קשים כמו גזר, תפוחי אדמה ובטטה יכולים לשהות במרינדה שעות ארוכות. ירקות רכים יותר, כמו קישואים ופטריות, יהפכו בהשריה ארוכה לספוגיים וסמרטוטיים מדי. לכן, אם מתכננים השריה ארוכה לירקות רכים (או חומרים רכים בכלל), מפחיתים את הכמות של הנוזלים החומציים ומגדילים במקביל את כמות השמן.