מאכלים ממולאים מסמלים שפע. כשהם ממולאים בקינואה, הם גם מוסיפים שפע בריאות!

מרכיבים (8 מנות)

  • 4 עופיונים
  • ¼ כוס דבש
  • ¼ כוס תרכיז מיץ תפוחים טבעי
  • ¼ כפית קינמון
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • 2 כוסות ארטישוק ירושלמי, מקולף
  • מעט מים עם מיץ לימון
  • 1 בצל אדום או לבן, חתוך ל 8 פלחים
  • 1 כוס מיץ תפוחים טבעי רגיל (לא תרכיז)

למלית

  • ½ כוס קינואה שטופה
  • ½ כוס + 2 כפות מים
  • 2 כפיות שמן זית בכבישה קרה
  • 1 בצל אדום או לבן קטן מאוד, חתוך דק
  • ¼ כוס גזר, קצוץ דק מאוד
  • ¼ כוס סלרי, קצוץ דק מאוד
  • ¼ כוס צימוקים קורינט
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

לצ'אטני

  • 4 תפוחי עץ גדולים, מקולפים וחתוכים
  • ½ כוס תרכיז מיץ תפוחי עץ
  • קורט נדיב אגוז מוסקט
  • קורט נדיב ציפורן
  • 1 מקל קינמון
  • 1-2 כפות סוכר דמררה בהיר
  • 2 כפות בצל ירוק, קצוץ (גם חלק מהלבן)
  • 1-2 כפות פלפל ירוק חריף, קצוץ דק מאוד
  • 2 כפות כוסברה, קצוצה דק מאוד
  • ½ 1 כפיות שמן זית
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. הכנת המלית: מביאים לרתיחה קינואה ומים. מכסים ומבשלים 10 דקות. מעבירים למסננת גדולה ושוטפים במים קרים. מסננים.
  2. מחממים במחבת שמן זית. מטגנים בצל, גזר וסלרי כ‭5-‬ דקות, עד להזהבה. מוסיפים צימוקים וג'ינג'ר, מכסים ומעמידים בצד 5 דקות. מפוררים את הקינואה עם מזלג, מוסיפים את הירקות ומערבבים.
  3. יוצקים על כל עופיון מים רותחים. ממתינים כדקה ובעזרת סכין מגרדים בעדינות את העור כדי להוציא שומנים. מעבירים לקדרת אפייה גדולה, משומנת קלות בשמן זית. מחממים את התנור ל‭190-‬ מעלות.
  4. ממלאים כל עופיון בכמה כפות מתערובת הקינואה. קושרים את הרגליים בעזרת חוט.
  5. מערבבים בקערית תרכיז תפוחים, דבש, קינמון ואגוז מוסקט ומורחים על העופיונים מכל הצדדים. מפזרים מסביב את הבצל.
  6. חותכים את הארטישוק הירושלמי לחתיכות גדולות, טובלים במים עם מיץ לימון, למניעת השחרה, ומסדרים סביב העופיונים.
  7. יוצקים לתבנית מיץ תפוחים. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים בתנור 30 דקות. מנמיכים ל‭180-‬ מעלות וצולים ללא כיסוי ‭20-15‬ דקות, או עד להשחמה. מברישים מדי פעם ברוטב.
  8. מכינים את הצ'אטני: בסיר מכוסה מביאים לרתיחה את התפוחים, התרכיז והתבלינים היבשים. מנמיכים את האש ומבשלים כ‭8-‬ דקות עד שהתפוחים מתרככים אך לא "רכרוכיים‭."‬ מסננים (שומרים את הנוזלים‭.(‬ מוסיפים לתערובת התפוחים את שאר החומרים. מרטיבים עם כפית או שתיים מנוזלי הבישול ששמרנו ומערבבים. מגישים לכל סועד חצי עופיון עם צ'אטני תפוחים ליד.