מרכיבים (8 מנות)

  • 750 גרם שעועית ירוקה שטוחה
  • 1 כוס לוביה יבשה, שטופה
  • 1 עלה דפנה
  • חופן פטרוזיליה או כוסברה, קצוץ דק
  • 3-2 שיני שום כתושות
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום (רצוי חומץ פטל)
  • מלח (רצוי מלח ים גבישי)
  • פלפל שחור גרוס או טחון טרי

אופן ההכנה

  1. מסירים את קצות השעועית הירוקה. חותכים לחצי (או לשלושה חלקים, אם היא ארוכה) וחולטים במי מלח רותחים למשך דקה. מעבירים מיד לקערה עם מים קרים. מניחים את הלוביה בסיר ומכסים במים.
  2. מוסיפים את עלה הדפנה. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש קטנה כ‭30-‬ דקות, עד שהלוביה מתרככת. מסננים היטב ושוטפים במים קרים. מעבירים את השעועית והלוביה לקערה.
  3. מוסיפים כוסברה או פטרוזיליה ומערבבים. בצנצנת עם מכסה מערבבים שום, שמן, חרדל, חומץ ומלח, מנערים ויוצקים על הסלט. מתבלים בפלפל שחור ומגישים.