מסירים את קצות השעועית הירוקה. חותכים לחצי (או לשלושה חלקים, אם היא ארוכה) וחולטים במי מלח רותחים למשך דקה. מעבירים מיד לקערה עם מים קרים. מניחים את הלוביה בסיר ומכסים במים.
מוסיפים את עלה הדפנה. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש קטנה כ30- דקות, עד שהלוביה מתרככת. מסננים היטב ושוטפים במים קרים. מעבירים את השעועית והלוביה לקערה.
מוסיפים כוסברה או פטרוזיליה ומערבבים. בצנצנת עם מכסה מערבבים שום, שמן, חרדל, חומץ ומלח, מנערים ויוצקים על הסלט. מתבלים בפלפל שחור ומגישים.