סלט חצילים קלוי בגרסה שונה, מתאימה במיוחד לקיץ: חלבי וחמצמץ, עם תוספת טעם אגוזית. מומלץ להגיש לצד לחם כפרי.

מרכיבים (6 מנות)

  • 2 חצילים גדולים
  • מיץ מ-½ לימון
  • מלח
  • פלפל לבן טחון
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס יוגורט סמיך 3% שומן לפחות
  • 2 כפות שמיר, קצוץ דק
  • ½ כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים דק

להגשה

  • כף פלפל ירוק חריף קצוץ גס, או כף פטרוזיליה קצוצה גס
  • אגוזי מלך קלויים קצוצים גס, לפי הטעם
  • שמן זית

אופן ההכנה

  1. קולים את החצילים על להבה גלויה או מתחת לגריל, עד שהקליפה משחירה והתוך רך מאוד (15-10 דקות‭.(‬ מצננים מעט ומקלפים את הקליפה החרוכה.
  2. מעבירים את בשר החצילים לקערה. מועכים בכף עץ למחית גסה. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל לבן.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת על להבה בינונית ומוסיפים את השום. מטגנים כדקה, רק עד שהוא מתחיל להלבין.
  4. מוסיפים את השמן החם עם השום לקערת החצילים ומערבבים היטב. מצננים מעט. מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  5. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה. זורים מעל את הפלפל החריף או את הפטרוזיליה ואת אגוזי המלך. מזליפים מעט שמן זית ומגישים.