מרכיבים (6 מנות)

לעוף

  • נתחי חזה עוף שלמים (כ-750 גרם), ללא עור ועצם
  • 1 ביצה, רצוי אורגנית
  • ¼ כוס מים
  • 1 כוס קמח מצה
  • 2 כפות שומשום מלא, קלוי
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט פלפל חריף
  • ½ כוס שמן זית

לסלט

  • ½ קילו גזר מגורר
  • 2 קלמנטינות, מקולפות וחתוכות לקוביות
  • ¾ כוס צנונית, חתוכות למקלות
  • ½ כוס כוסברה קצוצה דק

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית משובח
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות מיץ תפוזים טרי
  • כמה טיפות מי זוהר או מי שושנים
  • קורט קינמון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להגשה

  • 2 כפות טחינה
  • 2 כפות דבש
  • 3-2 כפות מים חמים
  • 6 כוסות חסה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מכינים את העוף: משטחים את נתחי חזה העוף בעזרת פטיש שניצלים. חוצים ופורסים לרצועות באורך כ‭7-‬ ס"מ. בקערה קטנה טורפים ביצה ומים. בקערה אחרת מערבבים קמח מצה ותבלינים. טובלים את רצועות העוף בביצה ומגלגלים בתערובת. מניחים במקרר לפחות 30 דקות.
  2. מחממים את התנור ל‭190-‬ מעלות.
  3. יוצקים את השמן לתבנית אפייה מרובעת ומניחים אותה בתנור לכמה דקות. מוציאים, מגלגלים את רצועות העוף בשמן החם, כך שיהיו מצופות מכל הצדדים. מניחים את רצועות העוף בתבנית וצולים כ‭40-35-‬ דקות, עד שהן מזהיבות. הופכים מדי פעם בזמן האפייה.
  4. בינתיים מכינים את הסלט: מערבבים בקערת הגשה את הירקות ועשבי התיבול. בקערה קטנה טורפים את חומרי הרוטב בעזרת מטרפת יד.
  5. מערבבים את הרוטב עם הסלט. לפני ההגשה מערבבים טחינה, דבש ומים חמים עד לקבלת רוטב דליל.
  6. מחלקים את החסה בין הצלחות. מוסיפים עוף לכל צלחת, מניחים עליו סלט ומטפטפים מרוטב הטחינה-דבש.