מרכיבים (6 מנות)
לעוף
- נתחי חזה עוף שלמים (כ-750 גרם), ללא עור ועצם
- 1 ביצה, רצוי אורגנית
- ¼ כוס מים
- 1 כוס קמח מצה
- 2 כפות שומשום מלא, קלוי
- מלח
- פלפל שחור
- קורט פלפל חריף
- ½ כוס שמן זית
לסלט
- ½ קילו גזר מגורר
- 2 קלמנטינות, מקולפות וחתוכות לקוביות
- ¾ כוס צנונית, חתוכות למקלות
- ½ כוס כוסברה קצוצה דק
לרוטב
- 3 כפות שמן זית משובח
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 2 כפות מיץ תפוזים טרי
- כמה טיפות מי זוהר או מי שושנים
- קורט קינמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה
- 2 כפות טחינה
- 2 כפות דבש
- 3-2 כפות מים חמים
- 6 כוסות חסה קצוצה
אופן ההכנה
- מכינים את העוף: משטחים את נתחי חזה העוף בעזרת פטיש שניצלים. חוצים ופורסים לרצועות באורך כ7- ס"מ. בקערה קטנה טורפים ביצה ומים. בקערה אחרת מערבבים קמח מצה ותבלינים. טובלים את רצועות העוף בביצה ומגלגלים בתערובת. מניחים במקרר לפחות 30 דקות.
- מחממים את התנור ל190- מעלות.
- יוצקים את השמן לתבנית אפייה מרובעת ומניחים אותה בתנור לכמה דקות. מוציאים, מגלגלים את רצועות העוף בשמן החם, כך שיהיו מצופות מכל הצדדים. מניחים את רצועות העוף בתבנית וצולים כ40-35- דקות, עד שהן מזהיבות. הופכים מדי פעם בזמן האפייה.
- בינתיים מכינים את הסלט: מערבבים בקערת הגשה את הירקות ועשבי התיבול. בקערה קטנה טורפים את חומרי הרוטב בעזרת מטרפת יד.
- מערבבים את הרוטב עם הסלט. לפני ההגשה מערבבים טחינה, דבש ומים חמים עד לקבלת רוטב דליל.
- מחלקים את החסה בין הצלחות. מוסיפים עוף לכל צלחת, מניחים עליו סלט ומטפטפים מרוטב הטחינה-דבש.