מרכיבים (4 מנות)

לסלט

  • 1 חבילת אדממה (סויה ירוקה) קפואה
  • 2 חופני שעועית ירוקה, חצויה, או אפונת שלג
  • 800 גרם תפוחי אדמה קטנים למיקרוגל
  • ¼ כוס בצל אדום קטן, קצוץ
  • 1 גבעול סלרי, קצוץ דק
  • ראש כרוב לבן, קטן
  • 2 ביצים קשות, מפוררות או קצוצות

לרוטב

  • 1 כף כוסברה טרייה, קצוצה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 4 כפות שמן זית משובח
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. חולטים את האדממה ‭3-2‬ דקות בסיר מלא מים רותחים, מומלחים קלות. מוציאים מהמים בעזרת כף מחוררת. מחלצים את הפולים מן התרמיל על ידי לחיצה קלה ומעבירים אותם לקערת הגשה. באותם מים חולטים את השעועית או את האפונה 3-2 דקות, רק עד שהיא מתחילה להתרכך ועדיין שומרת על צבעה. מסננים ומוסיפים לקערה יחד עם הבצל, הסלרי והכרוב.
  2. מבשלים את התפודים במיקרוגל או מאדים אותם עד שהם מוכנים, כ‭15-‬ דקות. מסננים היטב, פורסים לפרוסות עבות ומוסיפים את התפודים לסלט.
  3. מפזרים למעלה את הביצה המפוררת. בקערה מערבבים כוסברה, פטרוזיליה, שום וחומץ וטורפים פנימה את השמן בהדרגה. מתבלים ויוצקים על הסלט. מערבבים בעדינות ומגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.

טיפ

  • אם רוצים, אפשר להשתמש גם בשעועית טרייה. ניגודי הצבעים יפים ומרשימים.
  • ניתן להגיש עם סלט מחסה ועלי בייבי.