תענוג חורפי אמיתי בגרסה מתובלת ובריאה במיוחד: מיץ קרנברי מבריא, הל מרגיע את הקיבה, ציפורן קוטל חיידקים וג'ינג'ר מחזק.
מרכיבים (6 מנות)
- פיסת קליפת תפוז
- 15 מסמרי ציפורן
- 6 כוסות מיץ קרנברי
- 3 מקלות קינמון
- 6 תרמילי הל, כתושים קלות
- 8 פרוסות ג'ינג'ר מסוכר
- 6 פרוסות תפוחי עץ מיובשים
לקישוט
- 6 מקלות קינמון
- פרוסות תפוחי עת מיובשים
אופן ההכנה
- נועצים בקליפת התפוז את מסמרי הציפורן. מעבירים לסיר כבד יחד עם כל שאר החומרים חוץ מפרוסות התפוח המיובשות.
- מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מנמיכים, מכסים חלקית ומבשלים 15 דקות.
- מוסיפים פרוסות תפוח ומבשלים עוד 15 דקות. מוציאים את קליפת התפוז.
- מוזגים את הסיידר לכוסות גבוהות. מניחים בכל כוס מקל קינמון ו"משחילים" עליו פרוסת תפוח עץ מיובש.
גיוון
- מכינים גרסה אלכוהולית – יוצקים לכול כוס 2 כפות קלבדוס (ליקר תפוחים) או ליקר דובדבנים.