חרירה בערבית פירושו משי, ומרק מרוקאי זה הוא ממש כשמו: מלטף את הלשון ברכות בשלל טעמים, מרקמים ותבלינים. כאן הוא מובא בגרסה צמחונית, ללא בשר כבש או עוף, אבל הוא עדיין שופע חלבונים.

מרכיבים (6 מנות)

  • 2 עגבניות בינוניות
  • 6 כוסות מים או ציר ירקות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כוס פולי חומוס שהושרו ללילה וסוננו (או קפואים שהופשרו)
  • ½ כוס עדשים אדומות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ½ כפית כורכום טחון
  • ½ כפית ג'ינג'ר טחון
  • פלפל אדום, חתוך לקוביות בינוניות
  • ¼ כוס אטריות דקות
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • ½ כוס כוסברה טרייה, קצוצה דק
  • חצאי לימון (להגשה)

אופן ההכנה

  1. חורצים X בבסיס העגבניות. יוצקים עליהן מים רותחים ומשהים לדקה. מסננים ומקלפים. נפטרים מהגרעינים וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
  2. יוצקים את השמן לסיר. מוסיפים את הבצל ומאדים על להבה בינונית 1־2 דקות, עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את פולי החומוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה או עד שהפולים רכים.
  3. מוסיפים את העדשים, רסק העגבניות והעגבניות. מערבבים ומוסיפים את התבלינים והפלפל האדום. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות, או עד שהעדשים רכות.
  4. מוסיפים את האטריות, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ־10 דקות או עד שהאטריות רכות.
  5. מערבבים את הביצה הטרופה עם מיץ הלימון. מוסיפים למרק החם ומערבבים כך שייווצרו ”חוטי” ביצה. מוסיפים את הכוסברה. מערבבים ומגישים חם, עם חצאי הלימון בצד.

גיוונים

  • במקום ביצה מסמיכים עם קמח או קורנפלור: מערבבים 3־4 כפות קמח במעט מים. הקמח מעבה את המרק ומעניק לו מרקם חלק.
  • במקום אטריות מוסיפים אורז או תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות, 20 דקות לפני תום הבישול.

טיפ

  • לקיצור ההכנה, משתמשים בפולי חומוס משומרים ומסוננים. מוסיפים אותם יחד עם העדשים וכך "מדלגים" על שעה של בישול הפולים.