מנה חגיגית ומרשימה – ועם זאת קלה להכנה. מתאימה מאוד להגשה כמנה ראשונה או כחלק ממזנון סלטים.

מרכיבים (6 מנות)

  • 1-2 חצילים בגודל בינוני
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח גס

למלית

  • 100 גרם גבינת עזים לבנה, מוצקה
  • 2 כפות יוגורט עזים
  • 1 שן שום כתושה
  • ¼ כוס עלי נענע קצוצים גס
  • ¼ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לרוטב

  • 3 עגבניות בגודל בינוני
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • ½ כפית סוכר או דבש

אופן ההכנה

  1. מכינים את החצילים: מחממים את התנור לחום גבוה ‭220)‬ מעלות‭.(‬ מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מסירים מהחצילים את הקצוות ופורסים אותם לאורך לפרוסות בעובי בינוני ‭4)‬־5 פרוסות מכל חציל‭.(‬ מברישים במעט שמן זית משני הצדדים ומניחים בתבנית. זורים מעל מלח גס וקולים בתנור החם כ־10 דקות. הופכים את הפרוסות וקולים שוב עד שהפרוסות זהובות והחצילים רכים. מוציאים ומצננים.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון עם להב מתכת עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מכינים את הרוטב: חורצים בבסיס העגבניות חתך בצורת ‭.X‬ חולטים בקערה עם מים רותחים כחצי דקה ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח לכמה שניות. מוציאים, מקלפים, מסירים את העוקצים וחותכים לרבעים.
  5. מגררים את העגבניות בפומפייה. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר חומרי הרוטב. מערבבים היטב.
  6. מרכיבים את המנה: מניחים את פרוסות החצילים על משטח עבודה. מניחים כפית־שתיים מהמלית בבסיס כל פרוסה, בחלק הרחב שלה. מגלגלים סביב המלית (נזהרים לא להדק מדי) ומניחים בצלחת הגשה כשה"תפר" כלפי מטה. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד.