כרובית בטחינה בתנור

כמה פשוט, ככה טעים: מבשלים כרובית 10 דקות, מצפים בטחינה ובתבלינים ושולחים לתנור – ותוך פחות משעה יש מנה מעלפת

מערכת ערוץ האוכל

|

12.07.15 12:10

 

 

המתכון באדיבות טחינה בארכה.

 

מרכיבים

  • 1 כרובית
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) טחינה משומשום מלא
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1/2 כפית סומאק
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • כ-2 כפות שמן זית
  • חופן צנוברים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה
  2. מרתיחים בסיר גדול מים עם כף מלח.
  3. מכניסים את הכרובית למים הרותחים כשהגבעול פונה כלפי מעלה. מבשלים כ-10 דקות, עד שחלקה החיצוני של הכרובית מתרכך.
  4. בינתיים מערבבים היטב את הטחינה, המים, הסומאק, מלח ופלפל.
  5. מניחים את הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מברישים אותה בשמן הזית ולאחר מכן מצפים אותה היטב ברוטב הטחינה.
  6. מפזרים על הכרובית את הצנוברים ואופים בתנור כ-45 דקות, עד שמעטה הטחינה שחום.

 

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד