מרק קישואים ובזיליקום

מרק מהיר וקל של קישואים ובזיליקום שמוגש עם חופן של גבינת פרמזן. לא צריך יותר מזה כדי להתחמם ביום גשום

שרה ליברמן

|

23.11.14 12:15

 

 

‫אם גם אצלכם גשום וחורפי הערב, זה זמן טוב למרק מהיר, טעים וריחני של קישואים ובזיליקום.

 

צפו: סרטון אנימציה של תהליך ההכנה

 

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 5 קישואים בינוניים (אפשר גם זוקיני)
  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום קלופות
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 כוסות ציר ירקות רותח או מים רותחים
  • חופן עלי בזיליקום
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

 

להגשה‫‬

  • כמה עלי בזיליקום
  • חופן גבינת פרמזן מגורר‬ת

 

אופן ההכנה

  1. קולפים ופורסים את הקישואים. קוצצים את הבצל ואת השום.
  2. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום כמה דקות, עד שהם מתרככים (מקפידים שהשום לא יישרף, כדי שטעמו לא יהפוך למר).
  3. מוסיפים לסיר את הקישואים ומטגנים 5 דקות נוספות, עד שהם מתרככים מעט.
  4. מוסיפים את ציר הירקות (או המים) ועלי הבזיליקום, ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהקישואים מתרככים.
  5. טוחנים את המרק, מעבירים לקעריות ומקשטים כל מנה בגבינת פרמזן מגוררת ובעלי בזיליקום.

 

טיפ

  • למרק סמיך יותר השתמשו ב-3 כוסות בלבד של ציר או מים. למרק דליל יותר השתמשו ב-5 כוסות.

 

  • עוד סרטוני מתכונים של שרה ליברמן - בערוץ שלה ביוטיוב. לחצו כאן כדי לעבור לערוץ

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד