סלט כרוב אדום עם תפוחים וגרגירי רימון

רוצים להוסיף צבע וטעם לשולחן ראש השנה? חיה אילונה דר מגישה סלט כרוב חגיגי אבל קל להכנה עם תפוחים, רימונים ורוטב דבש סמיך

חיה אילונה דר

|

15.09.14 11:51

 

 

סלט מושקע הוא בעיני חלק חשוב בכל ארוחה. מה שיפה בסלט שכזה הוא שלא צריך להשקיע זמן בהכנתו – חשוב רק לבחור מרכיבים מעניינים.

 

הסלט שלפניכם הוא בדיוק כזה: הוא טומן בחובו הפתעות, כמו תפוחים וגרגירי רימון, שעטופים היטב ברוטב סמיך עם דבש.

 

אפשר להגיש את הסלט מיד, אך טעמו מצוין גם לאחר יום.

 

>> עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

  • 1 כרוב אדום קטן
  • 1 תפוח מזן גרני סמית
  • 1/4 כוס חמוציות
  • 1/4 כוס גרגירי רימון
  • חופן נבטי חמנייה
  • 1/4 כוס צנוברים או גרעיני חמנייה קלויים או פקאן סיני

 

לרוטב

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס חומץ
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1 כף דבש

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט. מקררים.
  2. חותכים את הכרוב לרצועות דקות ומעבירים לקערה .
  3. קולפים את התפוח, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את החמוציות, גרגירי הרימון והנבטים.
  4. יוצקים על הסלט את הרוטב, מפזרים מעל את הצנוברים ומגישים.

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד