תוספת ירק נהדרת עם תיבול מיוחד, שקשה להפסיק לנשנש. ואם זה לא מספיק, אז גם ההכנה קלה במיוחד.
עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:
- צ'יפס בתנור עם פטנט: פחות קלוריות, יותר טעם
- מתכוני כרובית: מוקרמת, בסלט ובתנור
מרכיבים
- 1 כרובית
- 1 כף חומץ
- 2-1 ביצים
- 1 כפית קארי
- כ-1 כוס פירורי לחם
- 2 כפיות קצח (לא לוותר על הקצח!)
- מעט שמן להברשת הכרוביות
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שוטפים היטב את הכרובית, ומפרקים אותה לפרחים.
- ממלאים קערה במים ומוסיפים את כף החומץ. משרים את הכרובית בקערה כ-10 דקות – אם מסתתרים בתוכה חרקים, החומץ יגרום להם לצאת מהמחבוא. שוטפים שוב את הכרובית.
- טורפים ביצה (או שתיים, תלוי בגודל הכרובית) יחד עם הקארי, מלח ופלפל. בקערה אחרת מערבבים את פירורי הלחם עם הקצח.
- טובלים את פרחי הכרובית בביצה ואחר כך בפירורי הלחם (כמו כשמכינים שניצלים).
- מניחים את פרחי הכרובית בתבנית, ובעזרת מברשת מושחים אותם בשמן (אפשר להשתמש גם בתרסיס שמן). מפזרים מעל מלח.
- אופים כ-25 דקות, עד שהמעטפת פריכה, הפירורים מזהיבים ופרחי הכרובית מוכנים לאכילה.
- מתכונים נוספים לכל המשפחה - בבלוג של ענת לבל, "טעימונת - הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת"