תוספת ירק נהדרת עם תיבול מיוחד, שקשה להפסיק לנשנש. ואם זה לא מספיק, אז גם ההכנה קלה במיוחד.

עוד מתכונים בערוץ האוכל של Xnet:

מרכיבים

  • 1 כרובית
  • 1 כף חומץ
  • 2-1 ביצים
  • 1 כפית קארי
  • כ-1 כוס פירורי לחם
  • 2 כפיות קצח (לא לוותר על הקצח!)
  • מעט שמן להברשת הכרוביות
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שוטפים היטב את הכרובית, ומפרקים אותה לפרחים.
  3. ממלאים קערה במים ומוסיפים את כף החומץ. משרים את הכרובית בקערה כ-10 דקות – אם מסתתרים בתוכה חרקים, החומץ יגרום להם לצאת מהמחבוא. שוטפים שוב את הכרובית.
  4. טורפים ביצה (או שתיים, תלוי בגודל הכרובית) יחד עם הקארי, מלח ופלפל. בקערה אחרת מערבבים את פירורי הלחם עם הקצח.
  5. טובלים את פרחי הכרובית בביצה ואחר כך בפירורי הלחם (כמו כשמכינים שניצלים).
  6. מניחים את פרחי הכרובית בתבנית, ובעזרת מברשת מושחים אותם בשמן (אפשר להשתמש גם בתרסיס שמן). מפזרים מעל מלח.
  7. אופים כ-25 דקות, עד שהמעטפת פריכה, הפירורים מזהיבים ופרחי הכרובית מוכנים לאכילה.