תוּתקורן, פינקורן או פוֹפֶטֶל: איך תקראו לפופקורן ורוד?

האמת היא שזה לא משנה, כי איך שלא תקראו לו – פופקורן תות (או פטל) הוא פשוט חטיף יפהפה וטעים נורא ● איוונה ניצן ומיכל מוזס מ"פטי גאטו" ממשיכות להסביר איך להכין שולחן מרהיב למסיבה

פטי גאטו .

|

24.07.12 12:55

 

כפי שאתם בוודאי יודעים, פופקורן ורוד, לצד כוס "שמפניה" ממיץ פטל, הוא מהמאכלים האהובים ביותר על בלרינות קטנות. נתחיל במתכון להכנת הפופקורן הוורוד, שהוא בעצם פופקורן בטעם פטל או תות – ובפעם הבאה נסביר איך יוצרים שולחן בלרינות באמצעות כמה אביזרים פשוטים.

 

>>> לכתבה הקודמת של "פטי גאטו": זר מרשמלו בציפוי שוקולד וסוכריות

 

פופקורן ורוד

 

מרכיבים (תבנית תנור)

  • 60 מ"ל שמן
  • 1/3 כוס (60 גרם) גרעיני תירס
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות (66 גרם) סירופ תירס או דבש
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 אריזה (85 גרם) אבקת ג'לי פטל (לצבע פוקסיה) או ג'לי תות (לצבע ורוד בהיר)

 

אופן ההכנה

  1. מכינים פופקורן רגיל: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את גרעיני התירס, מכסים ומבשלים על להבה בינונית עד שמפסיקים לשמוע את הגרעינים מתפוצצים. מכבים את להבת הכיריים, מסירים את הכיסוי ומניחים לפופקורן להצטנן.
  2. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
  3. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, ומשטחים בה את הפופקורן.
  4. שמים בסיר קטן את החמאה, סירופ התירס, הסוכר ואבקת הג'לטין. מבשלים תוך ערבוב כ-5 דקות, ויוצקים על הפופקורן (זה בסדר אם הפופקורן אינו מתכסה באופן אחיד).
  5. אופים את הפופקורן המצופה 10 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר. אם לא מגישים מיד שומרים בקופסה אטומה היטב.

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד