פונדנט שוקולד לפסח
200 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
5 ביצים
2/3 1 כוסות (200 גרם) אבקת סוכר
200 גרם (1/2 1 כוסות) קמח תפוחי אדמה
כלים מיוחדים: כ-15 כלים אישיים (קוקוטים) עמידים בחום אופן ההכנה1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
2. ממיסים את שני סוגי השוקולד והחמאה בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס אותם במיקרוגל – מניחים בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד והחמאה נמסים לחלוטין. מקררים מעט את התערובת.
3. מקציפים את הביצים ומוסיפים להן בהדרגה את אבקת הסוכר. ממשיכים להקציף כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
4. מוסיפים את תערובת השוקולד החמימה לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות.
5. מקפלים את קמח תפוחי האדמה לתערובת הביצים.
6. יוצקים את התערובת לכלים ואופים 12-10 דקות. הפונדנט אמור להיות אפוי בחלקו החיצוני אך עדיין נוזלי בפנים, לכן חשוב להקפיד שלא לאפות אותו יותר מדי. עדיף לאפות אותו פחות מדי ואז להחזיר אותו לעוד כמה דקות בתנור מאשר לאפות אותו יותר מדי – ואז כבר אי אפשר לתקן את הטעות.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
● עוגות פרווה כשרות לפסח - וטעימות בטירוף
● פשטידת תרד עם בצק גאוני - וחצילים אלוהיים: בוקששתר משדרג מתכונים בסיסיים
●ליל סדר לשמונה אנשים ב-150 שקל: שלושה תפריטים זולים, טעימים - ומשביעים
בראוניז מהירים לפסח
4 ביצים
2 כוסות (400 גרם) סוכר
1/2 כוס (70 גרם) קקאו
2 כפות אבקה להכנת שוקו
1 כוס שמן
1 כוס (120 גרם) קמח מצה
2 כפיות תמצית וניל
לקישוט: חופן אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
2. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
3. ממשיכים להקציף ומוסיפים בזה אחר זה את שאר המרכיבים.
4. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את התערובת.
5. מפזרים למעלה את האגוזים הקצוצים.
6. אופים כ-20 דקות. חשוב לא לאפות את הבראוניז יותר מדי – הם צריכים להיות רכים ורטובים מבפנים.
עוגת קוקוס ואגוזים לפסח
6 ביצים
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
3 כפות קוניאק
150 גרם (1/2 1 כוסות) קוקוס טחון
150 גרם (1/2 1 כוסות) אגוזי מלך קצוצים
3 כפות קקאו
3 כפות קמח תפוחי אדמה
3 כפות קמח מצה
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
2. שמים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים במשך 15-10 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה מאוד.
3. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שאר המרכיבים לפי סדר הופעתם ברשימה.
4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40-30 דקות.
עוגת שוקולד ואגוזים לפסח
מתכון של זהבה בכר מפתח תקוה.
מרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה רכה או 200 גרם מחמאה רכה (זו אינה טעות, זהבה עומדת על כך שכמות החמאה שונה מכמות המרגרינה)
2/3 כוס (135 גרם) סוכר
6 ביצים מופרדות
100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך מרוסקים גס
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה (חלבית או פרווה)
2כפיות סוכר
לקישוט: 50 גרם שוקולד מגורר
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס אותו במיקרוגל – מניחים בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
3. מקציפים את החמאה (או המרגרינה) עם 1/3 כוס סוכר. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה.
4. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס.
5. מעבירים את התערובת לקערה אחרת ומנקים היטב בסבון ובמים את קערת המיקסר ואת המקצפים.
6. מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב, מבריק וגמיש.
7. מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים והשוקולד.
8. מעבירים מחצית מהתערובת לכלי אחר, מכסים בניילון ומניחים במקרר. למחצית שנשארה בקערה מוסיפים את האגוזים המרוסקים ומערבבים.
9. משטחים בתבנית את התערובת עם האגוזים, ואופים כ-25 דקות. מניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר.
10. משטחים את התערובת ששמרנו במקרר על בסיס העוגה האפוי. מכסים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות (אם ממהרים, אפשר להסתפק בשעה במקפיא).
11. מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפיות הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
12. מורחים את הקצפת על העוגה ומכניסים אותה שוב למקרר להתייצבות.
13. לפני ההגשה מגררים 50 גרם שוקולד ומקשטים בו את העוגה.
עוגת "קרמבו" לפסח
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 שקית אינסטנט פודינג שוקולד
לשכבה השנייה1 שקית אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לשכבה השלישית3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
אופן ההכנה השכבה הראשונה1. מחממים את התנור ל-100 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שמתקבל קצף יציב וגמיש.
3. מורידים את מהירות המיקסר. מוסיפים את החלמונים ולאחר מכן את הפודינג שוקולד ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת.
4. משטחים את התערובת בתבנית ואופים 60-45. העוגה תעלה ואחר כך תרד – זה בסדר.
5. מצננים את העוגה היטב לטמפרטורת החדר.
השכבה השנייה1. מקציפים את הפודינג עם החלב והשמנת לקבלת קרם.
2. מורחים את הקרם על בסיס העוגה ומכניסים למקרר לשעתיים בערך, להתייצבות.
השכבה השלישית1. מרתיחים את השמנת ומורידים מהאש. מוסיפים את השוקולד ומחכים כדקה.
2. בוחשים עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם אחיד. מצננים לטמפרטורת החדר ויוצקים על העוגה.
עוגת שכבות לפסח
מתכון של סימונה שושן מטבריה.
מרכיבים10 ביצים מופרדות
2/3 כוס כפות (125 גרם) סוכר
2/3 כפות (90 גרם) קקאו
1/4 כוס מים
1/3 כוס ברנדי או קוניאק או יין אדום מתוק
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
לקישוט: שוקולד מגורר ואגוזים קצוצים
אופן ההכנה1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים בנייר אפייה את תבנית התנור או תבנית בקוטר 24 ס"מ.
2. מקציפים את החלמונים והסוכר במשך 15-10 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים את הקקאו ומערבבים.
4. מעבירים את התערובת לקערה אחרת ומנקים היטב בסבון ובמים את קערת המיקסר ואת המקצפים.
5. מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך גמיש, ומקפלים אותו לתוך תערובת החלמונים.
6. משטחים את התערובת ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי – 25-20 דקות בתבנית התנור, ו-40-35 דקות בתבנית בקוטר 24 ס"מ.
7. מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר. אם השתמשנו בתבנית התנור, חוצים את העוגה לשניים; אם השתמשנו בתבנית עגולה, חותכים את העוגה לשתי שכבות בגובה שווה.
8. מניחים את אחת ממחציות העוגה בצלחת הגשה. מערבבים את המים והברנדי ומספיגים את העוגה במחצית מהנוזל.
9. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר והפודינג עד לקבלת קרם.
10. מורחים מחצית מכמות הקרם על העוגה שבצלחת ההגשה.
11. מניחים על הקרם את מחצית העוגה השנייה ומספיגים אותה ביתרת הנוזל. מורחים עליה את יתרת הקרם.
12. מקשטים בשוקולד מגורר ובאגוזים קצוצים.
אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת , המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00