טארט תותים
שתי הערות חשובות:
- כמות הבצק מספיקה למילוי שני טארטים. אם לא משתמשים בכל הבצק מיד, אפשר לעטוף היטב את השארית ולהקפיא לשבוע. לפני השימוש יש להפשיר את הבצק במקרר. אפשרות נוספת היא להקפיא את הבצק לאחר שמרדדים אותו ומרפדים בו את התבנית. במקרה זה אין צורך להפשיר את הבצק לפני האפייה – רק הביאו בחשבון שזמן האפייה עשוי להתארך בדקות ספורות.
- בגלל הנוזלים הרבים שבתותים חשוב להגיש את הטארט ביום ההכנה, אחרת הבצק מאבד מפריכותו.
עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- מתכונים לפסח: קובה מחאלב, בורמלוס מהעיר העתיקה ואושפלוב מסמרקנד
- סנדביץ' מפנק וסלט לחם: להיפטר מהחמץ בסטייל
- פאי שוקולד: מושחת, אבל בלי יותר מדי חמאה
מרכיבים
תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ או 8 תבניות טארט אישיות
לבצק- 2 כוסות 200) גרם) אגוזי לוז
- 1 כוס 2 + כפות 225) גרם) סוכר
- 1 ביצה
- 1 חלבון
- 1/2 כפית קינמון
- לרידוד: קמח כשר לפסח
- 1/2 1 סלסילות 370) גרם) תותים, ללא העוקצים
- 1/4 כוס 50) גרם) סוכר
- 2 כפות יין לבן או ברנדי
- 1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה
הבצק- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את תבניות הטארט.
- מפזרים את אגוזי הלוז בתבנית תנור ואופים 10 דקות, עד שהם מזהיבים. מצננים קצת, מסירים את הקליפה החומה הדקה, אם יש, וקוצצים דק בסכין (אפשר גם בכמה פולסים במעבד המזון, אבל חשוב להקפיד שהאגוזים רק ייקצצו, ולא יהפכו לאבקה).
- שמים את האגוזים בקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר, הביצה, החלבון והקינמון ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקמחים את משטח העבודה בקמח כשר לפסח. מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר הגדול במעט מזה של התבנית, ומרפדים בו את תחתית התבנית ואת דפנותיה. את מחצית הבצק השנייה אפשר להקפיא לפי ההוראות שלמעלה, או להשתמש בה לטארט נוסף.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מכסים את הבצק ברדיד אלומיניום ואופים 25 דקות, עד שהוא זהוב. מסירים את רדיד האלומיניום ומצננים קצת.
- פורסים כמות של סלסילה אחת מהתותים ושמים בסיר. מוסיפים את הסוכר, היין (או הברנדי) והקינמון, ומבשלים על להבה נמוכה כרבע שעה, עד שהסוכר נמס והתותים רכים. מסירים מהכיריים, מסננים את התותים ושומרים את הנוזל בנפרד.
- מפזרים את התותים המבושלים על קלתית הבצק.
- פורסים את יתרת התותים ומסדרים על התותים המבושלים. מאחסנים במקרר עד להגשה.
- ההגשה: שמים את הרוטב ששמרנו בסיר קטן ומחממים. מברישים את שכבת התותים העליונה ברוטב החם, פורסים ומגישים.
- אפשר להמיר מחצית מכמות האגוזים שבבצק בשקדים קלויים וקצוצים דק.
טארט תפוחים
הערה חשובה:
כמות הבצק מספיקה למילוי שני טארטים. אם לא משתמשים בכל הבצק מיד, אפשר לעטוף היטב את השארית ולהקפיא לשבוע. לפני השימוש יש להפשיר את הבצק במקרר. אפשרות נוספת היא להקפיא את הבצק לאחר שמרדדים אותו ומרפדים בו את התבנית. במקרה זה אין צורך להפשיר את הבצק לפני האפייה – רק הביאו בחשבון שזמן האפייה עשוי להתארך בדקות ספורות.
מרכיביםתבנית טארט בקוטר 24 ס"מ
לבצק
- 2 כוסות 200) גרם) אגוזי לוז
- 1 כוס 2 + כפות 225) גרם) סוכר
- 1 ביצה
- 1 חלבון
- 1/2 כפית קינמון
- לרידוד: קמח כשר לפסח
- 9 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 כוס 100) גרם) סוכר
- 2 כפות שמן
- 2 כפות ברנדי
- 1 כפית קינמון טחון
- קליפה מגוררת מ1- לימון
- 3 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים, חצויים ופרוסים דק
אופן ההכנה
הבצק- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את תבניות הטארט.
- מפזרים את אגוזי הלוז בתבנית תנור ואופים 10 דקות, עד שהם מזהיבים. מצננים קצת, מסירים את הקליפה החומה הדקה, אם יש, וקוצצים דק בסכין (אפשר גם בכמה פולסים במעבד המזון, אבל חשוב להקפיד שהאגוזים רק ייקצצו, ולא יהפכו לאבקה).
- שמים את האגוזים בקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר, הביצה, החלבון והקינמון ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקמחים את משטח העבודה בקמח כשר לפסח. מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר הגדול במעט מזה של התבנית, ומרפדים בו את תחתית התבנית ואת דפנותיה. את מחצית הבצק השנייה אפשר להקפיא לפי ההוראות שלמעלה, או להשתמש בה לטארט נוסף.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מכסים את הבצק ברדיד אלומיניום ואופים כ-15 דקות, עד ששולי הבצק זהובים. מוציאים מהתנור (אך לא מכבים אותו), ומסירים את רדיד האלומיניום.
- שמים את קוביות התפוחים בסיר. מוסיפים את הסוכר, השמן, הברנדי והקינמון, ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה עד שהם רכים. מסננים.
- מועכים את התפוחים המבושלים למחית (ידנית או במעבד מזון). מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת ומערבבים. מעבירים את המחית לקלתית הבצק ומיישרים את פניה.
- מסדרים מעל המחית את שלושת התפוחים הפרוסים בצורת מניפה ואופים חצי שעה, עד שהתפוחים מזהיבים.
- מגישים חם או קר.
- אפשר להמיר מחצית מכמות האגוזים שבבצק בשקדים קלויים וקצוצים דק.
עוגת מוס שוקולד
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ או תבנית עם 6 שקעים גדולים
3/4 כוס (כ80- גרם) אגוזי פקאן קצוצים
4 ביצים
3/4 כוס 150) גרם) סוכר
500 גרם שוקולד מריר, שבור גס
1/2 5 כפות 40) גרם) אבקת קקאו
2 מכלים 500) מ"ל) שמנת מתוקה צמחית
לקישוט
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מפזרים את האגוזים הקצוצים בתבנית תנור וקולים אותם 10 דקות, עד שהם משחימים קלות. מוציאים מהתנור (אך לא מכבים אותו) ומצננים.
- שמים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קרם בהיר ותפוח.
- ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו סיר נוסף בלי שתחתיתו תיגע בפני המים ומניחים 400 גרם מהשוקולד בסיר העליון. מחממים, תוך ערבוב מתמיד, עד שהשוקולד נמס ומסירים מהכיריים. לחלופין, אפשר להמיס את השוקולד במיקרוגל: שמים אותו בקערה, מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- יוצקים את השוקולד לקרם הביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
- מנפים לקערה את הקקאו, מוסיפים את האגוזים הקלויים ומערבבים בעדינות.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-12 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח וקיסם הננעץ בצדדים יוצא יבש.
- שמים את השמנת בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה. ממיסים את 100 גרם השוקולד הנותרים (בסיר כפול או במיקרוגל, כפי שהוסבר בסעיף 4).
- מצננים מעט את השוקולד. מוסיפים אותו לקערת הקצפת, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
- יוצקים את המוס שנוצר על הבסיס האפוי ומקפיאים לשעה לפחות (או עד למחרת).
- הקישוט: רבע שעה לפני ההגשה מגלפים מהשוקולד תלתלים קטנים בעזרת קולפן, ומפזרים על העוגה הקפואה.
עוגת גזר, פקאן ושקדים
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
- 5 גזרים, קלופים
- 6 ביצים, מופרדות
- 1/4 כוס 65) גרם) סוכר חום
- 1/2 כוס 100) גרם) סוכר לבן
- 2/3 כוס 100) גרם) קמח תפוחי אדמה
- 1/2 1 כפיות קינמון טחון
- 1 כוס 100) גרם) אגוזי פקאן טחונים
- 1/2 כוס 50) גרם) שקדים טחונים
- קליפה מגוררת מ1- תפוז
לקישוט
- 1/4 כוס 25) גרם) שקדים פרוסים
- 1/4 כוס 25) גרם) אגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה
- שמים את הגזרים בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות, עד שהגזרים רכים לגמרי. מסננים היטב ומועכים למחית..
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית..
- שמים את החלמונים והסוכר החום בקערת המיקסר ומקציפים לקרם תפוח. מעבירים לקערה נפרדת.
- שוטפים היטב בסבון ובמים את קערת המיקסר ואת המקצפים. שמים את החלבונים והסוכר הלבן בקערה ומקציפים לקצף יציב אך רך.
- מוסיפים לקרם החלמונים את קמח תפוחי האדמה, הקינמון, האגוזים הטחונים, השקדים הטחונים, קליפת התפוז ומחית הגזר, ומערבבים. מוסיפים את קצף החלבונים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
- מעבירים את התערובת לתבנית וזורים מעל את השקדים הפרוסים והאגוזים.
- אופים שעה, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגה יוצא יבש. מצננים ומגישים.