רוג'ר, איזה מתכון אתה רוצה לשחזר?
"את קציצות הטונה של אמא שלי, סרינה, זיכרונה לברכה". ספר עליה קצת. "אמא נפטרה כשהייתי בן 30. הספקתי להתחתן, הספקתי לתת לה נכדים, והיא מתה מסרטן השד בגיל 72. היה לה צחוק מתגלגל והיא נראתה מרוצה כל הזמן, אבל אמא היתה אישה מאוד פרטית וסודית שלא מדברת על עצמה ועל חייה. "היא בחיים לא סיפרה דברים אישיים - הכל היה עובר דרך המטבח. כשהיו צעקות עם אבא היא הכינה את "המרק החמוץ". כשהיא יצאה לשעתיים בלי לומר לאן, כשחזרה היא הכינה עוגת דבש עם הפתעת מרציפן בפנים. כשמישהו הזכיר את אמא שלה, ידעתי שלמחרת היא תכין מרק עוף והמון קוסקוס. אם היה לה יום קשה, היא לא היתה מדברת - היא היתה אופה. לחם. אנחנו היינו אוכלים את הלבן והיא הייתה אוכלת את הקשה ונושמת עמוק. בכל החגים, פרט לפסח, היא היתה מכינה את קציצות הטונה שלי".עוד בערוץ האוכל של Xnet:
- קציצות משודרגות: שש קציצות שיכניסו גיוון לארוחות היום-יום
- קציצות עוף בשקל: טעימות, זולות - ואפילו בריאות
- ארוחה מהירה: מלאווח ממולא בטונה, זיתים ועגבניות
רוצים שלילה תארח אתכם במטבח שלה ותשחזר גם עבורכם מתכון של מישהו אהוב? לחצו כאן כדי לכתוב לנו על המתכון והאדם שאליהם אתם מתגעגעים.
קציצות הטונה של אמא סרינה
מרכיבים (8-6 קציצות) לקציצות- 1 קופסת שימורים של טונה במים, מסוננת מהנוזלים
- 1 תפוח אדמה בינוני מגורד, סחוט מנוזלים
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- 4 כפות עלי כוסברה קצוצים
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2כפית קליפת לימון מגורדת
- ממש מעט מלח
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2כפית פפריקה חריפה וחצי כפות כמון
- 1/2כפית אבקת מרק עוף
- מיץ מ-1/2לימון
- 5 כפות רסק עגבניות
- 4 כוסות מים
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ומניחים שבע דקות במקרר.
- מחממים בסיר כף שמן על אש בינונית. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים מעט, עד שעולה מהסיר ריח של שום. מוסיפים את מיץ הלימון, רסק העגבניות ו-4 כוסות מים ומערבבים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
- בזמן שהרוטב מתבשל יוצרים מהתערובת קציצות באמצעות הידיים. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
- מניחים את הקציצות ברוטב החם, ומבשלים עוד כמה דקות על אש קטנה.