עוד מתכוני לחם ולחמניות בערוץ האוכל של Xnet:
- לחמניות רכות ומתוקות: זהירות, זה ממכר!
- פיתות מתוצרת בית: כל אחד יכול
- בייגלה חם כמו במאפייה
- לחמניות מהירות: בלי שמרים, עם המון טעמים
מרכיבים
- 750 גרם (1/3 5 כוסות) קמח – רצוי קמח מיוחד ללחם, שיעניק למאפה יותר נפח (נמכר כיום בכל רשתות השיווק)
- 2 כפיות (10 גרם) מלח
- 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כף אחת סוכר (רצוי דמררה)
- 7 גרם (1/4 2 כפיות) שמרים יבשים
- 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) חלב קר
- 150 מ"ל (2/3 כוס פחות 1 כף) מים רותחים
- כלים: תבנית לכיכר גדולה של לחם (1 ק"ג) או 2 תבניות אינגליש קייק
אופן ההכנה
- שמים בקערת המיקסר את הקמח והמלח ומתחילים ללוש.
- מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד שמתקבלת תערובת גרגירית. מוסיפים גם את הסוכר והשמרים.
- יוצקים לכלי את החלב והמים הרותחים, ומוסיפים אותם בהדרגה לקערת המיקסר, תוך לישה.
- לאחר שמתקבל בצק אחיד ממשיכים ללוש עוד 10 דקות.
- מקמחים קלות משטח עבודה. משטחים את הבצק לצורת מלבן בעזרת הידיים. מגלגלים מהצלע הארוכה לגליל עבה.
- מניחים את הבצק בתבנית. מקמחים מעט ובאמצעות סכין חדה יוצרים לרוחב הבצק כמה חריצים אלכסוניים.
- מכסים במגבת ומתפיחים כ-40 דקות, עד שהלחם כמעט מכפיל את נפחו.
- בזמן שהלחם תופח מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- אופים 40-35 דקות. אם אופים בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה יתקצר מעט.
- מניחים ללחם להצטנן מעט לפני שפורסים אותו.