מכירים את זה שאתם מבקשים מתכון מדודה או סבתא (או במקרה שלי, מאמי המדהימה) והכמויות לא ממש ברורות?
"תשימי קצת מזה, תוסיפי עוד קצת מההוא, תערבבי ותוסיפי קמח כמה שנכנס..."
"רגע, אבל כמה קמח? כוס? חצי כוס?"
"כמה שנכנס".
אין מה לעשות – יש מתכונים שקשה לתת להם הוראות מדויקות. אפשר לנסות לתאר או להדגים עם תמונות, אבל בסופו של דבר כדי להכין אותם חייבים להשתמש ברגש. המתכון שתפגשו בעוד כמה שורות הוא מהסוג הזה – אבל אל תדאגו: אחרי שקיבלתי אותו מאמא שלי הוספתי לו כמויות מדויקות והסבר מפורט.
הנוקידס (שיש הקוראים לו מוקידס) הוא מאכל טריפוליטאי שמזכיר את הניוקי האיטלקיים. כשמכינים את הבצק, מגלגלים אותו לגלילים ארוכים, שאותם חותכים לפיסות בגודל אחיד. אני מכינה את הנוקידס ערב לפני הבישול, מניחה אותם בתבנית על נייר אפייה ומאחסנת מכוסה במקרר. לצורך עיצוב הנוקידס אני משתמשת במתקן קטן מעץ שיוצר חריצים בבצק – אבל ממש לא חייבים לעשות זאת.
ועוד משהו לפני שמתחילים: יש שיאמרו כי המנה מתאימה לימי חורף קרירים, אבל כל כך רציתי להכין אותה שלא יכולתי לחכות כל כך הרבה זמן. אז בישלתי, פתחתי את המזגן - וכל המשפחה אכלה נוקידס בהנאה בצהרי יום שישי.
מרכיבים (4-3 מנות)
- 2 ביצים (אני השתמשתי בביצים בגודל L)
- 1/2 1 כפות שמן קנולה
- 1/2 1 כפות מים
- 1 כוס סולת
- 1/4 כפית מלח
- כמה קמח שנכנס (במקרה שלי: 1 כוס + כף)
- 3 כפות שמן קנולה
- 100 גרם (חבילה קטנה) רסק עגבניות
- 2-1 כפיות פפריקה מתוקה
- 8-6 שוקי עוף
- 1 עגבנייה מגורדת בפומפייה
- 1 כפית סוכר
- מלח
- פלפל שחור
- מים לפי הצורך
אופן ההכנה
הנוקידס- טורפים את הביצים בקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה את השמן והמים (אמא שלי משתמשת בחצי קליפת ביצה ככלי מדידה – היא מוזגת לתוכה מים, מוסיפה לביצים ולאחר מכן מודדת בה גם את השמן). טורפים עם מזלג.
- מוסיפים לקערה את הסולת והמלח. מוספים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב הבלילה (עם הידיים – זה השלב שבו צריך להרגיש את הבצק) - בהתחלה מוסיפים 1/2 כוס קמח ואז בהדרגה את השאר, עד שהבצק מקבל את המרקם הנכון: הוא צריך להיות אחיד ורך, אך עם זאת נוח לעבודה ולא דביק (ובקיצור, שיהיה אפשר ללוש אותו בידיים בלי שיידבק לאצבעות).
- מגלגלים את הבצק לכמה גלילים ארוכים בקוטר של כ-1 ס"מ.
- חותכים את הגלילים לפיסות בגודל אחיד ומגלגלים לכדורים (אם רוצים, לאחר יצירת הכדורים יוצרים בהם חריצים באמצעות מתקן העץ או מזלג).
- מניחים לייבוש על מגבת או משטח מקומח קלות לייבוש. אני נוהגת להכין את הנוקידס ערב לפני הבישול, להניח אותם על מגש מכוסה בנייר אפייה, לעטוף היטב בניילון נצמד ולאחסן במקרר.
- בסיר גדול מחממים את השמן, רסק העגבניות, העגבנייה מגורדת והתבלינים.
- מוסיפים 1/2 כוס מים ומערבבים היטב ליצירת רוטב אחיד.
- מוסיפים את שוקי העוף ומוסיפים מים עד שהם מכסים מעט את השוקיים. מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הנוקידס ומביאים לרתיחה נוספת.
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל למעלה משעה, עד שהרוטב מצטמצם והנוקידס רכים (טועמים כדי לבדוק).
- אם הרוטב הצטמצם לגמרי לפני שהנוקידס התרככו, מוסיפים עוד קצת מים וממשיכים לבשל.
טיפ
- כדאי להכין כמות כפולה ולהקפיא חלק מהנוקידס לפני בישולם לשימוש עתידי.
- ענת לבל כותבת את הבלוג טעימונת - הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת