בחודש דצמבר הקרוב תיפתח בגלריה ע"ש לורבר שבשנקר תערוכת רטרוספקטיבה מיצירותיה של מעצבת האביזרים דניאלה להבי, לציון שנתיים למותה בטרם עת, וחצי יובל למותג שהוקם באופן רשמי בשנת 1990.

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

התערוכה היא יוזמה משותפת של אורי להבי, מנכ"ל המותג ובנה של המעצבת המנוחה, ולאה פרץ, ראש המחלקה לאופנה בשנקר. "התערוכה תציג אוסף אובייקטים ואביזרים שיתארו את מפעל החיים וההתפתחות העיצובית של דניאלה להבי לאורך השנים", אומר להבי. "זאת תהיה הזדמנות לראות כיצד מתפתחת שפה של מעצבת לאורך השנים - החל מאובייקטים שיצרה בזמן לימודיה במחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל ועד לקולקציה האחרונה בעיצובה".

להבי מספר כי לתערוכה עדיין לא נבחר אוצר, אבל לכשייבחר, הוא צפוי לקבל את המפתחות לארכיון של להבי, ששמרה בעקביות על פריטים שעיצבה לאורך השנים. עוד אומר להבי כי כוונתו בתערוכה להציג את סיפורה של דניאלה להבי המעצבת, ופחות את סיפורו של המותג הנושא את שמה. יחד עם זאת, קשה להפריד בין השניים, מכיוון שהמותג היה מפעל חייה של להבי, שנפטרה בדצמבר 2013 לאחר מאבק במחלת הסרטן, והיתה מחלוצות מעצבות האביזרים בישראל ולחלק משמעותי בתנופת ענף הנעליים בישראל.

"זאת תהיה הזדמנות לראות כיצד מתפתחת שפה של מעצבת לאורך השנים - החל מאובייקטים שיצרה בזמן לימודיה במחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל ועד לקולקציה האחרונה בעיצובה" (צילום: רן גולני)
"זאת תהיה הזדמנות לראות כיצד מתפתחת שפה של מעצבת לאורך השנים - החל מאובייקטים שיצרה בזמן לימודיה במחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל ועד לקולקציה האחרונה בעיצובה" (צילום: רן גולני)

הגלריה ע"ש לורבר בשנקר לא מציגה תערוכות אופנה על בסיס קבוע (בימים אלה מוצגת בה תערוכת תיקי וינטג' מאוסף פונדמינסקי), ולדברי פרץ התערוכה של להבי בהחלט הביאה להתעוררות במחלקה. "יש לנו את הארכיון של שנקר, ואנחנו בהחלט חושבים להמשיך עם תערוכות עתידיות", היא אומרת בשיחה עם Xnet. "בעבר כבר עשינו תערוכות אופנה, אם כי לא באופן קבוע, כמו התערוכה על מודרניזם בעיצוב אופנה ישראלי בשנות ה-60 ("אין כפתור בלי לולאה - מודרניזם באופנה" שנפתחה בגלריה במרץ 2007, א"י)".

שיתוף הפעולה בין דניאלה להבי לשנקר בא לידי ביטוי גם מחוץ למסגרת התערוכה, לאחר שבשבוע שעבר העניק בית האופנה שתי מלגות על סך 10,000 שקל כל אחת, אשר התחלקו בין ארבע סטודנטיות בקורס תיקים בשנה ד' (מנחים: אורלי כהן-אלורו, אלי בן חמו).

בשנה הבאה, מגלה פרץ, יחזור למחלקה קורס עיצוב נעליים, והמלגה תחולק בין שני הקורסים לאביזרים: תיקים ונעליים. "דניאלה היתה רוצה ששמה ימשיך לחיות בסביבה בה פעלה, ולקיים שיתופי פעולה עם מוסדות אקדמיים וחיבור בין סטודנטים לעשייה", אומר להבי.

כשנשאל להבי האם בכוונתו להעניק מלגה דומה גם במחלקה לאופנה ולצורפות בבצלאל, בית גידולה של להבי כמעצבת, הוא משיב כי "בסמסטר הקודם עשינו שיתוף פעולה עם סטודנטים מקורס תיקים משנים ג' ו-ד' בבצלאל (מנחות: שנית אדם, אלה קלינגמן, א"י), שקיבלו גישה לחומרים, ביקרו בסטודיו ולווו על ידי הצוות שלנו. בעתיד יש לנו רצון לחלוק משאבים, ידע וזמן בין שני המוסדות".