שיגעון הטופו מוכיח את עצמו: חוקרים מצאו כי פולי הסויה מסוגלים להוריד משמעותית לחץ דם גבוה. על המחקר החדש מדווח כתב העת Annals of Internal Medicine בגליונו החדש. מחקרים קודמים כבר הראו כי צריכת חלבון מן הצומח עשויה להפחית את לחץ הדם. עם זאת, המחקרים כללו מספר קטן של משתמשים, והמחלוקת בדבר השפעת הסויה על לחץ הדם נותרה בעינה עד כה. החוקרים מאוניברסיטת ניו אורלינס בדקו את לחץ הדם של 302 מבוגרים שהתבקשו לצרוך סויה או תחליפי פחמימות אחרים במשך 12 שבועות. כל הנבדקים סבלו מיתר לחץ דם. החוקרים מצאו כי אלה שצרכו את פולי הסויה זכו בהפחתה משמעותית בלחץ הדם. הירידה הגדולה ביותר נמדדה אצל אלה שסבלו מלחץ דם הגבוה מ- 140 על 90. "התוצאות הן עדות נוספת ליכולת חלבון הסויה למנוע ולטפל ביתר לחץ דם" ציינו החוקרים במאמרם.