הגבול הדק שבין יצירת אסתטיקה או אמירה חדשה ובין פגיעה בגוף או בנפש שלנו, נמתח על ידי תעשיית האופנה מדי עונה. המרדף אחר רווח בין הירכיים, עיטור הגוף בשלל קעקועים, דיאטות הרעבה קורעות קיבה או סתם חירורים מקושטים ברחבי הגוף, כבר הפכו כולם לצורות פוגעניות אך מקובלות של הפגנת אנינות אופנתית. לאחרונה הצטרף לקלחת הבלהות הזו טרנד חדש ושנוי במחלוקת, אשר למעשה מבקש להחזיר את אידיאל היופי הנשי הישן לקדמת הבמה.

במהלך השנה האחרונה החלה לעלות לכותרות תופעה ההולכת ומתעצמת של נשים הבוחרות מרצונן החופשי להעלות במשקל לצרכים אסתטיים. כן, קראתם נכון – נשים שמעדיפות להשמין כי לדעתן מדובר במראה אטרקטיבי יותר. כמו לא מעט טרנדים אופנתיים, התופעה מערבת שיק עם סאבטקסט מיני-פטישיסטי, כאשר חוויית ההשמנה הופכת לא פעם לטקס זוגי שבו אחד מבני הזוג מעודד השמנה והאבסה של בן הזוג השני לצרכי סיפוק הדדיים. על האספקטים המיניים של התופעה כבר נכתב לא מעט, אך כעת היא הפכה לטרנד אופנתי המתועד ברשתות החברתיות של אנשים המכונים Gainers או Stuffers, שמרכיבים קהילה עצומה הכוללת שלל עמודי טאמבלר, סרטוני יוטיוב, בלוגים ופורומים.

עוד בערוץ האופנה

אחת מהפנים המוכרות של התופעה היא קריסטל, שהחלה את קריירת ההשמנה שלה במשקל 75 קילו וכיום שוקלת יותר מ-130 קילו. "רציתי להיות שמנה מאז שהייתי ילדה קטנה ולקח לי זמן להצליח להשמין", מצהירה קריסטל בבלוג שלה. "אני תמיד מחזיקה אוכל ליד המיטה שלי, כך שכל פעם שאתעורר, יהיה לי משהו לנשנש בהישג יד".

גם תמי יאנג בת ה-23, שהחלה להתפרסם כבר בשנה שעברה, היא אחת מבנות הקהילה המתוקשרות ביותר. יאנג היא דוגמנית מידות גדולות, המנהלת חשבון אינסטגרם מתוקשר שבו היא מתעדת את חוויותיה ואת תהליך ההשמנה שלה. המשימה שלה, אגב, היתה להשמין יותר מ-100 קילו ממשקלה ההתחלתי החטוב.

יחס זה למשקל והשמנה יצר הפתעה אפילו אצל מומחים בתחום. "בכל 26 שנות העבודה שלי עם אנשים בעלי הפרעות אכילה, מעולם לא נתקלתי בדבר כזה", אמרה הפסיכיאטרית ד"ר תרזה כץ בראיון לאתר Vocative. "שומן עודף יכול לשמש כמעין חוצץ ומגן רגשי מול תחושות שאתה לא רוצה לחוות, אבל מעולם לא נתקלתי קודם לכן באנשים שבוחרים באופן מודע להעלות במשקלם כי הם רוצים לזהות את עצמם באופן חיובי כשמנים".

למרות הקונוטציות הפטישיסטיות המובהקות של התופעה, היא מציגה גם גישה כנה של שלמות עצמית ומאבק לחיות בנוחות בתוך גוף מלא יותר מהמקובל בעולם הסוגד לדיאטות. "הרבה אנשים מרגישים הרבה יותר יפים כשהגוף שלהם שמן", הסבירה ל- Vocativeהסקסולוגית ד"ר גלוריה ברם על החיבור שיוצרים חברי הקהילה בין המיני לאסתטי. בנוסף, יש להפריד בין תופעת ה- Stuffers מתמונות פורנוגרפיות של נשים שמנות, שכן במקרה הזה העיסוק הוא גם בתהליך ההשמנה עצמו ולא רק בתוצאותיו הסופיות. נשים רבות שלוקחות חלק בהאבסה עושות זאת עבור עצמן ודימוי הגוף שלהן, ולא כדי למשוך גברים.

תרבות השוליים הזו אומנם שייכת בינתיים לקבוצה מצומצמת ואקסצנטרית למדי של אנשים בעלי טעם הנחשב למוקצה בעולם האופנה, אך אי אפשר לפטור אותה כתופעה חסרת משמעות שעניינה סטיות פטישיסטיות בלבד. מעל לכל, היא מצביעה על רצון וצורך עז לשנות ולערער את המוסכמות החברתיות שלנו לגבי מהו גוף מושך, מקובל ומלא סטייל.