שוקינג פינק, פוקסיה, ורוד בייבי ופודרה הפכו לטרנדים בולטים בערב הגאלה של מוזיאון המטרופולין, שנערך במאי האחרון לקראת התערוכה של מעצב האופנה האמריקאי צ'ארלס ג'יימס. גוני הוורוד כיכבו בשמלת הסטרפלס של סטלה מקרטני שלבשה ריס ווית'רספון, במערכת הלבוש בת שני החלקים בעיצובו של ת'אקון שבחרה אמה סטון, בשמלת השיפון של ברברי שדגמנה סוקי ווטרהאוס ובשמלת הטאפט של רושה שלבשה אליזבת קורדי. לאחר שכבש הוורוד גם את המסלולים בתצוגות סתיו-חורף של אלכסנדר וונג, רבקה מינקוף וכריסטיאן דיור, הוא הפך לצבע שממנו אי אפשר להתעלם.

>> הורידו כאן את האפליקציה החדשה של Xnet לאייפון או לאנדרואיד

לא מדובר רק בגחמה של כוכבות בודדות או של אירוע אחד. בחודש האחרון הצטרפו למראה הוורוד עשרות סלבס נוספות, ובהן ג'ניפר לופז בשמלת קולר עתירת קשירות בגוון פודרה של רים אקרה, ריהאנה בחליפת משבצות בוורוד ולבן של ג'וזף אלטוזארה, קים קרדשיאן בשמלת סטרפלס עשויה לאטקס בצבע ורוד מסטיק של אטסוקו קודו, אמילי בלאנט בשמלת סריג עם שרוולים ארוכים של ג'ני פקהאם וריס ווית'רספון בשמלה בגוון שוקינג פינג עם שרוולים קצרים של ראלף לורן.

עוד בערוץ האופנה

פמיניזם או חפצון? התצוגה של מוסקינו (צילום: gettyimages)
פמיניזם או חפצון? התצוגה של מוסקינו (צילום: gettyimages)

הסיבות לפריחתו הנוכחית של הטרנד הוורוד מגוונות. ראשית, הכוכבות ההוליוודיות מקפידות להתלבש לפי התצוגות המעודכנות ומכיוון שהוורוד הוא אחד הטרנדים הבולטים לחורף, היה זה רק טבעי כי המגמה תגלוש אל השטיחים האדומים ומשם, יש להניח, לקולבים ברשתות האופנה. סיבה נוספת, רלוונטית לא פחות, היא חודש המודעות לסרטן השד שהתקיים באוקטובר ומזוהה עם הצבע הוורוד. ייתכן כי חלק מהכוכבות ביקשו להזדהות עם מאבק זה ולכן בחרו בשמלות ורודות באותו החודש – מה שהשפיע על סלבריטאיות אחרות לאמץ את הצבע גם בנובמבר.

אפשר גם להמר כי בעידן שבו תעשיית האופנה מאמצת את הפמיניזם כטרנד כלכלי, ורוד הוא הצבע הנבחר לאפיין אותו – בהפוך על הפוך, כמובן. כך הופך הצבע למסמן של נשיות לא מתחנפת, יפה וחזקה בוורוד. בהקשר זה אפשר להזכיר את תצוגת אביב-קיץ 2015 של בית האופנה מוסקינו, בה צעדו על המסלול בספטמבר האחרון דוגמניות במראה ברבי מצועצע, לבושות בגדים בצבעוניות פסטלית בדגש על הצבע הוורוד. הקולקציה זכתה לחיצי ביקורת על חפצון נשים, אך ניתן גם לראות זאת כניכוס של הטרנד למטרות פמיניסטיות פוליטיות על ידי הצגת הנשים כברביות מצד אחד, ומנגד – כדמויות חזקות ועצמתיות שבאופן לא מקרי, לבושות בוורוד.