שופינג והעיר הגדולה: המדריך המלא לתייר האופנתי בניו יורק

קשה שלא להתמכר לתחושת הקניון העצום של מנהטן – אי קטנטן המציע לכם חנויות, שווקים ומכירות בכל פינה. אבל איך מוצאים את פינות הקסם החבויות שיספקו לכם חוויה אופנתית ייחודית? כתבנו חרש את ניו יורק לאורך ולרוחב, וחזר עם כל תחנות החובה שלא כדאי לפספס

איתי יעקב

|

06.02.14 11:12

מדריך שופינג קניות ניו יורק תיירות כללי
מדריך שופינג קניות ניו יורק תיירות כללי (ניו יורק. כאן ינסו למכור לכם הכול)
 

חוקרי תרבות כבר מזמן מיתגו את מנהטן כקניון אחד גדול. זוהי תחושה ממכרת, אך לאורך זמן היא יכולה לייצר במבקר בעיר גם תחושת גועל. הרי לאן שלא תפסעו באי הפצפון המתנשא לגובה, תתקלו בחנויות אופנה, טיפוח, רהיטים, מסעדות, גלריות, דוכני אוכל ושווקים. כאן ינסו למכור לכם הכול, כולל גורי כלבים בכלובים הנמכרים למרבה במחיר בחנויות במידטאון.

 

בניגוד לבירות אופנה אחרות, בהן מתחמי השופינג מרוכזים במרכז הערים או בשכונות ספציפיות (למשל, המארה בפריז), סצנת השופינג בניו יורק מתפרשת לכל אורכה ורוחבה של העיר: מחנויות היוקרה המעוצבות בשדרות מדיסון באפר איסט סייד, דרך היכלי הענק של רשתות האופנה בשדרה החמישית ולאורך ברודווי, ועד לבוטיקים הקטנים וההיפר-מגניבים בשכונות הדאונטאון: איסט ווילג', סוהו, נוליטה, ווסט ווילג' וטרייבקה. מעבר לנהר, בברוקלין, קיימת סצנת אופנה פעילה לא פחות, אך היא פונה בעיקר למי שמחפש אחר חנויות יד שנייה ובוטיקים.

 

עוד בערוץ האופנה

 

איך לומדים להתמצא בעיר שמציעה הכול? פשוט מהלכים בה לאורך ימים ולילות. אם באתם לעבוד, כלומר, לעשות קניות בלבד, בחרנו עבורכם את האאוטלטים, חנויות הווינטג', הבוטיקים, חנויות הקונספט ובתי הכלבו הבולטים ביותר, וכאלה שלא כדאי להחמיץ. עבור מי שמתכנן את הביקור במיוחד כדי לעשות שופינג, נציין כי ניו יורק היא גן עדן לקניות מכל הסוגים ובכל רמות המחירים, אך שווה במיוחד להגיע אליה בתקופות הסיילים (דצמבר-ינואר לקולקציות החורף, יוני-יולי לקולקציות הקיץ) – אז אפשר למצוא מחירים מגוחכים כמו 3 דולרים לחולצה באולד נייבי, או 100 דולר לסריג של דריס ואן נוטן בבית הכלבו בארניס.

 

אאוטלטים

 

Century 21. לאאוטלט המעצבים הגדול ביותר יש שני סניפים בדאונטאון ניו יורק. אפשר למצוא שם מציאות של מוסקינו, ראלף לורן ואחרים. המחירים מצוינים, אך הגודש יכול לגרום לסחרחורת. לכו רק כשאתם רגועים ומוכנים לפשפש במציאות.

 

הקניות הזולות באמת נמצאות במרחק 20 דקות נסיעה במונית ממנהטן: ניו ג'רזי! ג'רזי היא מקום נהדר לשופינג מסיבה אחת פשוטה: אין בה מס, ולכן המחירים המצוינים על גבי האטיקט הם אלו שתשלמו בקופה, בניגוד לשכנה ממנהטן, שם יתווסף מס של 8.85 אחוז על בגדים.

 

הנה שני אאוטלטים שאתם חייבים לעצמכם ביקור יומי בהם:

 

ג'רזי גארדנס. קניון מקורה המחזיק בפריטים של מותגים כמו פוראבר 21, ליווי'ס, קונברס, אדידס, מייקל קורס, נאוטיקה, ויקטוריה'ס סיקרט, CK, הוליסטר, אברקרומבי אנד פיץ' ועוד. הסגנון קז'ואלי והמחירים זולים מאוד: חולצות של CK – קו הג'ינס של קלווין קליין, למשל, נמכרות במחירים של 20-15 דולר. יש אוטובוס ממנהטן, פרטים באתר.

 

וודברי קומון. אאוטלט בצפון מדינת ניו יורק, מרחק של שעה נסיעה ממנהטן. האאוטלט לא מקורה, אך הוא שווה ביותר. במקום חנויות של בתי אופנה יוקרתיים: סאן לורן פריז, פראדה, טום פורד, בוטגה ונטה, דיור, גוצ'י, לה פרלה ואחרים. המחירים זולים מאוד וחוויית הקנייה בוטיקית באופייה. יש אוטובוס ישיר ממנהטן, פרטים באתר.  

 

 

צילום: איתי יעקב
מדריך שופינג קניות ניו יורק תיירות (צילום: איתי יעקב)

 

 

בתי כלבו גדולים

 

Macy's. בית כלבו רחב ידיים עם אופנה במחירים שווים לכל כיס. מחלקת הנעליים והטיפוח היא הסיבה היחידה שכדאי להגיע לשם. מזכיר קצת את המשביר החדש לצרכן, למרות שיש אנשים שמוכנים להישבע שהם מצאו שם אחלה מציאות.

השדרה ה-6 על רחוב 34.

 

בלומינגדייל'ס. בית כלבו ענק המאגד בגדי מעצבים לצד פריטים של חברות אופנה מוכרות פחות ומחזיק שני סניפים במנהטן. לא המקום המומלץ למי שמחפש את הצעקה האחרונה מהמסלולים, אך בהחלט מספק את הסחורה עבור שאר חובבי האופנה.

 

חנויות וינטג'

 

Beacon’s Closet. סניף של רשת Beacon's, המציעה מבחר עצום של בגדי וינטג' ויד שנייה. כמו בכל חנות יד שנייה, גם כאן צריך ללמוד לנבור ולמצוא מציאות. המחירים הוגנים.

השדרה העשירית על רחוב 13.

 

Buffalo Exchange. רשת חנויות נוספת המתמחה בפריטי וינטג' ויד שנייה. כאן תוכלו למצוא פריטי עור מגניבים משנות ה-70 ופריטים שייקחו אתכם במנהרת הזמן היישר לניו יורק של שנות ה-60. אנחנו אהבנו מאוד את הסניף בשכונת וויליאמסבורג בברוקלין.

‪504 Driggs Ave, Williamsburg, Brooklyn‬.

 

Tokio7. חנות הממוקמת באיסט ווילג' ומחזיקה בלא מעט פריטי יד שנייה של מעצבים. החנות נקייה ומאורגנת, בניגוד לחנויות מסריחות אחרות באזור.

‪83 East 7th Street‬.

 

Black Bear Vintage and Handmade. בוטיק וינטג' מגניב בברוקלין המציע סחורה הפונה בעיקר לנשים, אבל גם גברים יוכלו למצוא שם לא מעט מציאות וכן כלי בית מגניבים. המחירים זולים מאוד: מעילים, 20 דולר; סוודרים, 15 דולר; פריטי עור, 40 דולר; כלי בית, החל ב-5 דולרים.

‪469 16th Street, Brooklyn‬.

 

 

צילום: gettyimages
מדריך שופינג קניות ניו יורק תיירות בארניס (צילום: gettyimages)

  

 

לפאשניסטיות בלבד

 

בתי כלבו יוקרתיים

 

ברגדורף גודמן. בית הכלבו היוקרתי יאפשר לכם להתעדכן בקולקציות של בתי אופנה כמו ז'יבנשי, פראדה, לנוון וג'ימי צ'ו, לצד מעצבי האופנה דריס ואן נוטן, איזבל מארה, אלכסנדר וונג ועוד רבים אחרים. חלונות הראווה של בית הכלבו מעוצבים לא פחות מהבגדים שתלויים בפנים, ושווה לעבור במקום רק כדי להתרשם מהם. שמו של ברגדורף יצא למרחוק בזכות היצע בגדים מרשים ומחירים בשמיים. עם זאת, זוהי נקודת מוצא מצוינת למי שמחפש להתעדכן בקולקציות של כל בתי האופנה מבלי לכתת רגליים. לבית הכלבו גם סניף מרשים לאופנת גברים הניצב ממול.

השדרה החמישית פינת רחוב 58.

 

בארניס. לרשת מספר סניפים במנהטן, אבל סניף הדגל שלה ממוקם בשדרות מדיסון, מתפרש על פני שבע קומות ומציע מבחר מותגים אלוהי לנשים ולגברים. הקניינות כאן צעירה ובועטת יותר מזאת של ברגדורף, ומאפשרת לחובבי מעצבים לראות כמעט את כל הקולקציות במעבר נינוח של מדרגות נעות. בין המעצבים והמותגים הבולטים נמצאים אזדין אלאייה, שאנל, ראג אנד בון, פראדה, ז'יבנשי, פיליפ לים, אקנה, J Brand וכן הלייבל הפרטי Barneys New York. המחירים לא זולים, אבל בתקופות הסיילים יש כאן לא מעט מציאות. בביקורנו במקום בינואר, למשל, נמכרו קולקציות החורף בהנחות של 75 אחוז וכך ניתן היה לרכוש מעיל טרנץ' של ראג אנד בון ב-230 דולר במקום 760 דולר או נעליים של פראדה ב-220 דולר במקום 800 דולר.

שדרות מדיסון על רחוב 61.

 

סאקס פיפת' אבניו. בית כלבו נוסף שניצב על השדרה החמישית ומציע רשימה מכובדת של מעצבים, ביניהם דולצ'ה אנד גבאנה, מארני, ברברי, מנולו בלאניק ועוד. הקניינות שמרנית יותר מזו של בארניס, אבל ההיצע גדול ומספק. גם כאן תוכלו לאתר מציאות רבות בתקופת הסיילים. אם לא, בית הכלבו עושה גם משלוחים לישראל, המגיעים תוך שישה ימי עסקים.

השדרה החמישית פינת רחוב 49.

 

 

צילום: gettyimages
מדריך שופינג קניות ניו יורק תיירות מארק ג'יקובס (צילום: gettyimages)

 

 

חנויות קונספט

 

דובר סטריט מרקט. אחרי לונדון וטוקיו, סניף נוסף לחנות הקונספט של ריי קוואקובו, המעצבת והמייסדת של מותג האופנה קום דה גרסון, נפתח בחודש שעבר בניו יורק: מבנה בן שבע קומות המעוצב לעילא ומאגד קולקציות קפסולה מיוחדות של קום דה גרסון ומעצבי הבית שלה, מותגים כמו לנוון וז'יל סנדר, ומעצבים צעירים כמו J.W Anderson, כריסטופר קיין, קרייג גרין, ג'ונתן סונדרס ואחרים. המחירים יקרים להחריד, והתחושה המוזיאלית של המקום לא באמת עושה חשק לפתוח את הארנק. מצד שני, תמורת 5 דולרים תוכלו לשתות קפה בקפיטריה האופנתית בקומת הכניסה.

שדרות לקסינגטון פינת רחוב 30.

 

אופנינג סרמוני. הבוטיק הקולי ביותר בניו יורק, עם סניפים בלונדון, לוס אנג'לס, טוקיו וחנות אונליין מצוינת, מחזיק בשני סניפים בעיר: קטן ואינטימי בלובי של מלון ACE הטרנדי וסניף נוסף בסוהו. בעלי הבוטיק הם הומברטו ליאון וקרול לים, המשמשים בשנתיים האחרונות כמעצבים של בית האופנה קנזו. הבוטיק הוא בית למעצבים צעירים ואוונגרדים, ושווה תמיד לעבור ולבדוק מה תלוי על הקולבים. לא זול, אבל בתקופת הסיילים ההנחות מגיעות עד 80 אחוז.

סניף ACE HOTEL: ברודווי פינת רחוב 29; סניף מרכזי: 33-35 Howard Street (רחוב קטן המסתתר על ברודווי, פנייה ראשונה שמאלה לפני רחוב קאנל).  

 

 

צילום: gettyimages
מדריך שופינג קניות ניו יורק תיירות אקנה (צילום: gettyimages)

 

 

חנויות מעצבים

 

Jeffrey. הבוטיק הראשון באזור המיט-פקינג (שוק הבשר), שנפתח בסוף שנות ה-90 והקפיץ את האזור ממתחם זנות טרנסקסואלית לאחד האזורים היוקרתיים והאופנתיים במנהטן. הבוטיק מחזיק בקניינות מצוינת של ג'פרי קלינסקי, לשעבר קניין הנעליים של בארניס. המוכרים הם מופת של אנטיפתיות, ואף זכו לפרודיה משעשעת בסדרה "אבסולוטלי פביולס".

‪449 West 14th Street‬ (בין השדרה ה-9 ל-10).

 

 

 

 

Scoop NYC. רשת בוטיקים בעלת שלושה סניפים במנהטן לגברים ולנשים, המחזיקה בעיקר פריטים של מעצבים צעירים וקווים שניים של בתי אופנה כמו M של מיסוני, Marc by Marc jacobs ואחרים. הקניינות במקום מעט שמרנית לטעמנו והקו מסחרי מאוד, אבל המחירים שמציעים ברשת טובים והחנויות ממוקמות בלוקיישנים מרכזיים בעיר.

 

ניקולס קירקווד. מעצב הנעליים האנגלי מחזיק בחנות קטנה ומטריפה באזור המיט-פקינג. מומלץ למי שמחפשת לגלות את המעצב היצירתי ביותר בשוק וחביב הסלבס, במקום לגהץ שוב ושוב אצל שמות ידועים כמו לובוטן או ג'ימי צ'ו.

‪807 Washington Street‬.

 

אלכסנדר וונג. הבוטיק של המעצב הניו יורקי הבולט ביותר כיום הוא תאווה לעיניים. הבוטיק ממוקם בסוהו ומכיל את שני הליינים המרכזיים של המעצב, המוצגים באינטימיות נזירית.

‪103 Grand Street, SoHo‬.

 

איזבל מארה. לא רחוק מחנותו של וונג עומד הבוטיק של מארה בניו יורק, עם עיצוב פנים מרגש. החנות גדולה, מרווחת ומחזיקה הלבשה, אביזרים ואת הנעליים הטרנדיות של המעצבת. שווה לבקר בבוטיק גם אם אתן לא מחובבות הסגנון של מארה.  

‪469 Broome Street, SoHo‬.

 

אקנה. הבוטיק של המותג השבדי בסוהו נחבא אל הכלים, וצריך יותר מסיבוב אחד כדי למצוא אותו. עדיין, שווה לחפש את המקום בשביל מכנסי הג'ינס המצוינים של המותג.

‪33 Greene Street, SoHo‬.

 

מארק ג'ייקובס. המעצב מארק ג'ייקובס מחזיק בכמה חנויות על רחוב Bleeker בווסט ווילג' בניו יורק. ברחוב עצמו גם חנויות של ברברי, מאמוט, ברונלו קוצ'ינלי וסניף של רשת האופנה Reiss. את החנויות של ג'ייקובס תוכלו לזהות לפי עדר של תיירים יפנים המצטופפים בכניסה. יש חנות נפרדת לבגדי ילדים, נשים, גברים וספרים. זוהי בהחלט נקודת מוצא לסיבוב בווסט ווילג'.

‪403 Bleeker Street‬.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד