התלבושת האחידה החדשה: פיג'מה

מלכת הכיתה מתלהבת מהטרנד הלוהט לצאת מהבית בבגדי שינה, אבל אנשי חינוך בעולם רואים בו את מקור העצלות בבית הספר. מה אתן מעדיפות: להיראות נינוחות עד ישנות או נמרצות ופרודוקטיביות?

יעל רגב

|

26.01.12 09:25

כותרות אופנה
כותרות אופנה ( )
יעל רגב טור פיג'מות תצוגת אופנה סטלה מקרטני קולקציית אביב קיץ 2012
יעל רגב טור פיג'מות תצוגת אופנה סטלה מקרטני קולקציית אביב קיץ 2012 (פיג'מה שיק בתצוגת קיץ 2012 של סטלה מקרטני (מימין) ומעצבת האופנה רייצ'ל רוי על השטיח האדום. בשורה משמחת לתשוקה הארצישראלית לנוחות מרבית כערך עליון)
 

>> בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק

 

כשהייתי בת 15 נורא רציתי ללכת ללמוד בתלמה ילין, העירוני א' של תקופתי. לא בגלל שהיה דחוף לי להשתחל לאיזו מגמה אמנותית ולבטא את האושייה היוצרת שבי, אלא בעיקר כי קלטתי שכולם שם מגיעים ללימודים כמו למסיבת תחפושות.

 

אני, לעומת זאת, שקצת לפני הכניסה לחטיבת הביניים ראיתי את הסרט "שיער" והחלטתי שאני רוצה להיות היפית, נאלצתי להתגלגל בבקרים לחטיבת הביניים ביהוד, בשמלות עם הדפסי חמניות וקומבינזונים, ולזכות לקריאות גידוף מהפרחות עטויות החותלות שאכלסו את מרבית המבנה. אכן, זיכרונות מופלאים.

 

 

יעל רגב טור פיג'מות סופיה קופולה פיג'מה לואי ויטון

 

 

והנה היום, למעלה מעשור אחרי שקריאות הבוז ללוק המשוחרר מדי בו ניחנתי שרטטו בי את הסקיצות הראשונות לקריירת הפרעת האכילה שלי, מסתבר שגם לפרחות מותר לפרוק עול בלבושן ללימודים. וכשאני מדברת על פרחות, אני מדברת איתכם על ההארד קור ווייט טראש של ארצות הברית. מאמר חדש בוול סטריט ג'ורנל מפרט את קורות הטרנד החדש והלוהט בקרב תלמידות בתי הספר האמריקאיים, שהוא לא פחות מללבוש פיג'מה לבית הספר.

 

 

הבנות, שמשקיעות בלוק את אותה רצינות פאשניסטית שהן מעניקות לכל לוק מדוגם לגיטימי אחר, נוהגות לשלב חולצות רפויות עם טייץ וכפכפים, או לחילופין - מכנסי פיג'מה משוחררים עם גופיות קומבניזיון קטנות. כמו אחיותיהן הישראליות, הן חותמות לרוב את המראה בנעלי Ugg הכה טרנדיות, ומיטיבות הלכת מוסיפות סווטשירט לקישוט הבלילה.

 

 

צילום: gettyimages
יעל רגב טור פיג'מות תצוגת אופנה סטלה מקרטני קולקציית אביב קיץ 2012 (צילום: gettyimages)

 

 

אם בעבר המדים הלוהטים של נערות בית הספר היו גרבי הברך וחצאיות הפליסה הקתוליות, עכשיו הם נעים על טהרת ההינדו-כותנות רפויות והקז'ואל הקיצוני, או בכינויו החדש - פיג'מה שיק.

 

הלוק הזה, שנחשב לטרנד חזק גם מחוץ למסדרונות בית הספר - כלומר, על מסלולי התצוגות לקיץ 2012 של סטלה מקרטני ורייצ'ל רוי ובקולקציית הריזורט של לואי ויטון - נותן טוויסט רציני למוקפדות חמורת הסבר של הפאשניסטות ובגדול, בהחלט משחרר בשורה רחומה משהו לתשוקה הארצישראלית לנוחות מרבית כערך עליון.

 

 

יעל רגב טור פיג'מות ליהיא גרינר טרנינג פיג'מה האח הגדול

 

 

אך בעוד אני חשבתי לתומי שיש משהו מבורך בבשורת הפיג'מות לבית הספר – שכן, באמצעותו בנות יימנעו מלבוש חשוף מדי, העשירים והעניים יוכלו לדגמן את אותו לוק שוויוני מטונף וכולם יוכלו להתמקד בלימודים במקום במה ללבוש בבוקר - מסתבר שהדילמות של המחנכים המדופלמים בניכר היו שונות משלי.

 

בתיכון בוורמונט המנהל אסר את מראה הפיג'מה שיק בטענה שאם מגיעים לבית הספר כמו שהולכים למיטה, זה מראה משהו על רמת המוטיבציה שלך. "זה יוצר אטמוספרה בה אנשים מרגישים שהדבר הבא שהם הולכים לעשות הוא להתכרבל במיטה", הסביר המחנך העליון, "אז למה שלא יתחילו לנמנם כבר עכשיו?".

 

 

צילום: ג'קי יעקב
יעל רגב טור פיג'מות נינט טייב טרנינג פיג'מה 2007 (צילום: ג'קי יעקב )

 

 

מעניין איך אותו לוק יכול להיתפס באופנים כל כך שונים בידי אנשים שונים. בעוד אני חשבתי שהתלמידה הפיג'מתית מגיעה נינוחה ומוכנה לספוג חומר לימודי נטו, בלי כל הרוח והצלצולים של המיני והגופיות הקטנטנות, אנשי החינוך בוורמונט מאמינים שהיא בדיוק בדרכה לתפוס תנומת גיל התבגרות ממוצעת.

 

 

צילום: gettyimages
יעל רגב טור פיג'מות תצוגת אופנה רייצ'ל רוי קולקציית אביב קיץ 2012 (צילום: gettyimages)

 

 

רק בעניין אחד אין חילוקי דעות ביני לבין המורים - לבגדים יש את הכוח המופלא להכתיב לנו את ההתנהלות. כמובן שאין שמחה ממני על כך שמעניקים לאופנה חשיבות תהומית שכזאת, אבל הפעם זה מעט מטריד אותי. כמה אמריקאי מצדו של מנהל התיכון הזה להתמקד דווקא בחוסר התפקוד שמעורר הלוק הפיג'מתי. בחברה שמתנהלת על פי עקרונותיו הפשיסטים של הקפיטליזם, חוסר תפקוד משול לבגידה במולדת, כך שבהוראה של המנהל טמון מסר כלכלי-חברתי מעורר פלצות - אסור שלאנשים יהיה נוח מדי, כי אז הם מפסיקים לספק את הסחורה ומתחילים להתרשל במילוי תפקידם.

 

 

צילום: אייל נבו
יעל רגב טור פיג'מות אינטימה הלבשה תחתונה קולקציית חורף 2011 2012 (צילום: אייל נבו)

 

 

זו גם הסיבה האמיתית למדים המחויטים ולקודי הלבוש הקשוחים במקומות עבודה. אל תטעו, זה לא בשביל שניראה "מכובדים" או משהו בסגנון, אלא על מנת להשאיר אותנו כל הזמן בעמדת היכון דרוכה ולא נינוחה של פעילות ופרודוקטיביות. כדאי שתחשבו על זה בפעם הבאה שאתן מחליטות לנעול עקבים לעבודה כדי להיראות רשמיות יותר.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד