אוכל רחוב, בעיקר אם הוא מצריך מעט שדרוג כדי להפוך אותו לשלכם, יכול להוות פתרון מהיר וקל לארוחת ערב שלמה, וכזאת שילדים יאהבו במיוחד. השף אבי לוי הוציא לאחרונה סדרת סלטים חדשה בשיתוף עם סלטי צבר, ובמסגרתה מקבלים מאכלי הרחוב הפופולריים את הטוויסט המיוחד של השף. בסדרה שלושה סלטים, שלושתם נטולי גלוטן: סלט סביח עם חציל מטוגן, ביצה קשה וטחינה; סלט חומוס עם שברי כדורי פלאפל מטוגנים; וסלט פריקסה הכולל טונה, עגבניות, תפוחי אדמה, אריסה ולימון כבוש.

לפניכם שני מתכונים ללחם פרנה, שיילך מצוין עם סלט הסביח ולסמבוסק חומוס ביתי, אותו ניתן לשלב עם סלט הפריקסה.

לחם פרנה ביתי

המרכיבים להכנת הבצק

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח גס או אטלנטי
  • 830 מ"ל מים פושרים
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  1. מכניסים למיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומתחילים לישה במהירות נמוכה.
  2. מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים תוך כדי לישה עד לקבלת תערובת אחידה. ממשיכים לישה עדינה במשך 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה עוד 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק מאוד.
  4. מעבירים את הבצק לקערה. מכסים במגבת ומתפיחים את הבצק למשך שעה וחצי לפחות.
  5. לאחר ההתפחה, משמנים היטב את הידיים ומעסים את הבצק ב-1/4 כוס שמן זית כך שהבצק ימרח בשמן גם בתחתית. מכסים שוב ומתפיחים למשך 45 דקות נוספות.
  6. לאחר ההתפחה השנייה, מעסים את הבצק שוב בנדיבות בשמן זית.
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  8. מניחים את הבצק הדליל על נייר אפיה בתבנית ואופים בתנור למשך 7 דקות.
  9. מנמיכים את התנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך 15 דקות נוספות, עד שהבצק משחים בצדדים.
  10. מוציאים את לחם הפרנה מהתנור, ומתענגים ביחד עם סלט הסביח המוכן.
  11. לגיוון ניתן להוסיף גם עגבניות שרי צלויות במלח גס ושמן זית, או לפזר גבינה מלוחה במליחות עדינה אם רוצים גרסה חלבית.

סמבוסק ממולא בחומוס

מרכיבים לבצק (10 יחידות)

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח גס
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 2 כוסות מים פושרים

אופן הכנת הבצק

  1. מכניסים את כל החומרים למיקסר עם וו לישה ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים, מעבירים לקערה משומנת ומכסים במגבת להתפחה של שעה.
  2. מסירים את המגבת להוצאת אוויר מהבצק ומתפיחים בשנית לעוד 15 דקות.

מרכיבים למילוי

  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושל עד לריכוך (ניתן לעבוד עם חומוס מבושל. אם אתם עובדים עם חומוס רגיל, השרו ובשלו עד לריכוך מלא)
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל אדום קצוץ
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כפית פלפל גרוס
  • מעט פלפל שאטה גרוס
  • 1/2 כפית כורכום
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השום הקצוץ ואת הפלפל האדום הקצוץ וממשיכים בטיגון על אש בינונית לעוד 5-6 דקות.
  3. מוסיפים את גרגירי החומוס ואת התבלינים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה בערך 15 דקות.
  4. פותחים את המכסה ומועכים את התערובת בעזרת מזלג לגרגירים גסים.
  5. מורידים מהאש ומצננים.
  6. פותחים את הבצק ומרדדים במערוך לעובי של 1.5 ס"מ.
  7. קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול כמות נדיבה מהמילוי.
  8. מקפלים כל עיגול לחצי, ממש כמו חצי ירח ומהדקים בקצוות מלמטה ועד למעלה בתנועות קיפול, עד שכל הסמבוסק נסגר לחלוטין.
  9. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומגישים לצד סלט עלים רענן, ולצד סלט הפריקסה המוכן.