מאז שאיימי שלי גדלה והיא יודעת לזחול ולזוז, החלפת החיתול הפכה למבצע בכלל לא פשוט.

אז כמובן שנכנסתי ליוטיוב כדי לחפש איזה מדריך וידאו שיציל אותי. מיד נתקלתי בשיר הזה, שיר החלפת חיתול, בשילוב אנימציה פשוטה. לי זה לא נתן כלום, אבל לאיימי - תאמינו או לא - הוא עשה חשק לרקוד (מה שרק הקשה עלי עוד יותר להחליף לה את החיתול).

המשכתי לחפש ומצאתי את הסרטון הזה שמסביר באופן יותר דידקטי מה בדיוק לעשות. קצת ארוך ולא ממש מרגש, אבל שימושי לגמרי להורים מתחילים (כלומר, לא לי).

המשכתי לחפש והגעתי לתינוק הבא, שלא הסביר לי איך לחתל את איימי, אבל הפרצופים שיוצאים לו בזמן שהוא עושה את צרכיו, ממש ממש מצחיקים.

כשכבר תכננתי להתייאש (כלומר, לתת לדריה להחליף אותי בלהחליף) הגעתי לסרטון הזה והבנתי שאני לא לבד. יש עוד כמה אבות בשטח שמתמודדים עם המשימה הזו. ולא בהצלחה רבה.

חלקם ממש ממש נגעלים (לא לבעלי קיבה רגישה).

ובינינו, אם תינוקת בת 20 חודשים יכולה להחליף חיתול לאחותה בת ה-5 חודשים - מי אני שאתלונן?

רגע, ואולי בכלל לא צריך להחליף חיתול? בזמן האחרון, וזה לא רק בגלל שאני עצלן, יש לי מחשבות בנושא. נכון, היא רק בת 10 חודשים. מוקדם מדי לגמילה אמיתית, אבל הנוחות של החיתולים החד פעמיים, גורמת לי ולהרבה הורים להמשיך להשתמש בהם עד גיל שנתיים וחצי, אפילו שלוש. ואם נחשוב על זה רגע - מעבר לעובדה שזה מוסיף עוד המון זבל בלתי מתכלה לעולם, לילדה שלי יש על הגוף חיתול עם חומרים כימיים במשך 24 שעות ביממה. לא יודע, לי אישית זה נשמע מוגזם, אז החלטתי לנסות ולבדוק שיטות גמילה לתינוקות וגיליתי שיש שיטה שנקראת Elimination Communication, שמתאימה החל מיום הלידה.

הסרטון הראשון הוא על ילד בן 5 ימים, כן, ימים, שיודעת לעשות פיפי בסיר... אני לא יודע אם אני מאמין שזה תמיד מצליח, אבל פה בוידיאו זה עובד.

גם התינוקת הבאה (קצת יותר גדולה) שולטת בצרכיה.

האמא הבאה מסבירה לצופים איך לזהות את הרגע הזה, שבו הילד צריך פיפי. עכשיו, עכשיו, להוציא את הסיר.

אוקיי, אחרי כל זה התחלתי להאמין שאולי באמת אפשר לגרום לתינוקות לדווח לנו מתי בדיוק יש להם פיפי, אבל הרגשתי שאני צריך סרטון הדרכה אמיתי בנושא. מדובר בסרטון קצת ארוך ובלי תרגום, אבל המנחה ממש ברורה וגם די חמודה והיא מסבירה את 4 הצעדים לחיים בלי חיתולים.

אח"כ חשבתי שאם אני בכל זאת ממשיך עם החיתולים, לפחות כדאי שאבדוק אם יש עוד סוגי חיתולים חוץ מהתעשייתיים מלאי הכימיקלים. אולי למשל, נחזור לחיתולים שהיו מחליפים לי, כשהייתי ילד? בסרטון הבא מסבירים באופן מאוד פשוט כיצד להשתמש בחיתול רב פעמי. תכל'ס, פשוט!

ויש גם אפשרות יותר פשוטה. סרטון ביתי, אבל שימושי, למי שרוצה לדעת איך להשתמש בחיתולים של פעם.

ולסיום, פרסומת לחיתולים משנות ה- 60. מקסים.

רועי בן יוסף, מפיק סרטונים לעסקים, מנכ"ל עלמא מדיה.