"שקט. ששש... אני חושבת שהוא נרדם. כבר שעות שהוא עירני. לא מפסיק לקפוץ ולבעוט", אמרה לי טל, שנמצאת בחודש השמיני להריונה. "כבר התחלתי להילחץ שאולי העובר שלי שכח איך להירדם". הוא נרדם לבסוף רק לאחר שחתול הספינקס שלי (כן כן, החתולים האלה ללא השיער), התיישב לצדה של טל למשך שעה שלמה, במהלך טיפול רפלקסולוגי. "הוא נראה כמו מכשף", היא אמרה לי. "כשהוא רק מתקרב אלי, אני מרפה את הגוף".

החתול הפרטי שלי - ספינקס. נראה כמו מכשף. ואולי לא רק נראה? (צילום: אורית הלפגוט)
החתול הפרטי שלי - ספינקס. נראה כמו מכשף. ואולי לא רק נראה? (צילום: אורית הלפגוט)

שיפור מצב הרוח, הורדת לחץ דם וחיזוק מערכת החיסון

טלי היא לא היחידה. הריוניות נוספות תיארו את אותה התחושה כאשר החתול הביתי שלהן התיישב לצידן, קרוב לבטן ההריונית וגרם להן לתחושת רוגע, נינוחות ואפילו תחושת ריחוף קלה. העובר שלהן נרגע ונרדם. "יש משהו מיסטי בחתולים האלה", אמרה לי פעם חברה. "הם רק מתבוננים בך ואפשר להרגיש כאילו הוא מנסה לקרוא את מחשבותייך", אמרה לי פעם מישהי אחרת. אקמול? עדיף שיהיה חתול לידך.

האמת שזה לא מקרי. העדויות של חברותיי מתיישבות עם מחקרים שנעשו על חתולים ועל ההשפעה המדהימה שלהם על העוברים. באופן כללי, חתולים ידועים ביכולת ההרגעה שלהם ובהורדת לחץ דם ושהייה לצד בעל חיים תורמת לשיפור מצב הרוח, לתחושת ההרפייה ויש שטוענים שגם לחיזוק מערכת החיסון.

עוּבָּרים מתכוננים לחיים שאחרי

במחקר שהתפרסם לאחרונה בכתב העת האמריקאי: PEDIATRICS עלה כי בקרב 400 הורים לילדים בני 9 חודשים עד שנה בפינלנד, נמצא קשר בין שהייה לצד בעל חיים לבין חיזוק מערכת החיסון. החוקרים מניחים כי מגע ישיר עם בעל חיים יכול לעזור לפתח את המערכת החיסונית, לגרום לתגובה חיסונית ולקיצור משך הקינון של הדלקת בגוף.

מחקר נוסף שנערך רק לאחרונה במכון המחקר "הנרי פורד" בדטרויט מצא שעוברים שנחשפו ברחם אמם לחיות מחמד, הקטינו משמעותית את הסיכוי לפתח אסטמה בילדותם. המומחים שם הסבירו שכבר ברחם, העובר מתאים את עצמו לסביבה שאליה הוא אמור להיוולד. זהו עוד מחקר שמוכיח שהעוברים שבבטננו מרגישים מה קורה מסביבם ומגיבים לכך.

על חתולים וילדים: מחזק את המערכת החיסונית (צילום: shutterstock)
על חתולים וילדים: מחזק את המערכת החיסונית (צילום: shutterstock)

רק הדאגה מכניסה לדאגה

בהריון באופן טבעי אנו חרדות ודואגות יותר לשלום העובר הגדל בתוכנו, שמות לב לפרטים הקטנים ומרגישות יותר את הגוף. אם יש ילדים נוספים בבית, סף העצבים ואיתו הרגישות - עולה. עם התפתחות ההריון יכולים להופיע כאבי הגב, בצקות, צרבות, דלקת באגן שפתאום הגיעה משום מקום וככל שנוקפים להם החודשים ומועד הלידה מתקרב, אנו מתחילות לספור את תנועות העובר על מנת לוודא שהכל בסדר. איך אמר לי פעם רופא הנשים שלי? "רק הדאגה מכניסה אותך לדאגה".

אז אם יש בבית חתול וגיליתן שאתן בהריון, זה הזמן ליהנות מההשפעה המדהימה שלו על העוברים. בראש ובראשונה גשו לבצע בדיקת דם לטוקסופלזמוזיס כדי לוודא שלא נדבקתם במחלה הנגרמת גם בגלל טפיל הנמצא בצואת החתול. ההידבקות מאוד מסוכנת לעובר וחשוב שאם יש סכנה - מישהו אחר יחליף את החול של החתול ויטפל בצרכיו.

אחרי שוידאתן שאתן בטוחות, מומלץ דווקא ברגעים שבהם אנחנו כואבות ודואבות, לשהות במחיצת החתולים, לתת להם להריח אותך ואת הבטן. לאט לאט תבחינו בכך שהם נרדמים כשהאף שלהם ממש צמוד לבטן ואולי אפילו מכוון לצד שבו העובר שוכב. עם הזמן, תשימו לב שיחד עם החתול, גם העובר נרגע ובלי משים, גם אתן, מקבלות טיפול אנרגטי מהחיה המרגיעה הזאת.

אורית הלפגוט היא רפלקסולוגית ומטפלת מוסמכת ברפואה משלימה, בהתמחות הריון ולידה ותומכת לידה.