תורת הארגון: 12 פתרונות חכמים לסידור ארונות ומגירות המטבח

סידור מדויק של מטבח יכול לחסוך הרבה מקום, לייעל את העבודה ולפתור בעיות אחסון. כיצד לאחסן סירים ומכסים יחד, איך לסדר את התבלינים ומדוע חשוב שהקופסאות יהיו בגודל אחיד

הפקה וסגנון: נטשה חיימוביץ'

|

25.03.15 08:46

מסודרים סידור ארונות מטבח פסח
מסודרים סידור ארונות מטבח פסח (סידור המטבח לפי אזורי עבודה ייעל את המלאכה ויחסוך זמן )
 

 

1. הבעיה: אף פעם אין מספיק מקום לאחסון הסירים והמכסים יחד.

הפתרון: מקצים מגירה לסירים ובחלקה האחורי מציבים מחיצה, כך שהסירים יעמדו אחד בתוך השני והמכסים יעמדו בחלק האחורי, נתמכים על ידי המחיצה ולא "ישקשקו" בזמן הפתיחה.

 

צילום: יוסי סליס
מסודרים סידור ארונות מטבח פסח (צילום: יוסי סליס)

 

2. הבעיה: כוסות זכוכית שמאוחסנות במגירה מחליקות בכל פעם שהמגירה נפתחת, מתנגשות ביניהן ועלולות להישבר.

הפתרון: מרפדים את המגירה ביריעה של סיליקון רחיץ, שמצמידה אליה את הכוסות ומונעת גלישה. מדובר ביריעה שניתנת לחיתוך בהתאם לגודל הנחוץ, היא נשלפת בקלות ואפשר לשטוף אותה (להשיג ב"איקאה").

 

צילום: יוסי סליס
מסודרים סידור ארונות מטבח פסח (צילום: יוסי סליס)

 

3. הבעיה: בתהליך הבישול חשוב מאוד שכל המצרכים יהיו בהישג יד, אבל פעמים רבות השמן מאוחסן בארון אחד, התבלינים במגירה אחרת והמלח בכלל על השיש.

הפתרון: כדאי להציב על השיש סמוך לכיריים את "סוזן העצלה" - משטח עץ עגול שמסתובב על צירו. עליו מניחים מצרכים שעושים בהם שימוש תכוף ויומיומי: שמן זית, שמן קנולה, מלח, מלח ים, מטחנת פלפל שחור, חומץ ותבלינים. 

 

צילום: יוסי סליס
מסודרים סידור ארונות מטבח פסח (צילום: יוסי סליס)

 

 

4. הבעיה: כדי להכין עוגה פשוטה צריך לפעמים לפתוח שלושה ארונות ושתי מגירות - להוציא ממקום אחד קמח, מהשני קקאו ומהשלישי כוס מדידה.

הפתרון: לרכז במדף אחד או במגירה אחת את כל המצרכים והכלים שמשמשים אתכם לאפייה. כך, למשל, מצרכים קטנים כמו שקיות אבקת אפייה, סוכר וניל, או קקאו כדאי לרכז בסלסילות קטנות, כמו גם כפות מדידה או אבזרים נוספים לאפייה. קמח או סוכר מומלץ לשמור בצנצנות זכוכית אטומות היטב. בדרך זו הוצאה והחזרת הכלים הופכת לאוטומטית ויעילה.

 

צילום: יוסי סליס
מסודרים סידור ארונות מטבח פסח (צילום: יוסי סליס)

 

5. הבעיה: כפות עץ וכלי "ששת" המאוחסנים במגירה לא זמינים בזמן הבישול.

הפתרון: בתוך כלי קרמיקה, שמתאים בצבעיו לגוני המטבח, מניחים את כפות העץ והבישול למיניהן ומציבים על השיש סמוך לתנור או לכיריים, כדי שיהיו תמיד בהישג יד. 

 

צילום: יוסי סליס
מסודרים סידור ארונות מטבח פסח (צילום: יוסי סליס)

 

 

6. הבעיה: מגירת התבלינים עמוסה מאוד וקשה למצוא בה את התבלין המבוקש.

הפתרון: סלסילות נשלפות לאחסון התבלינים. מומלץ לסדר אותן בהתאם לשכיחות השימוש בהן ולהוציא בעת הצורך.

 

צילום: יוסי סליס
מסודרים סידור ארונות מטבח פסח (צילום: יוסי סליס)

 

  

8. הבעיה: אחסון קופסאות פלסטיק שתופסות מקום נרחב בארון.

הפתרון: לערוך מיון קפדני, להיפטר מכל הקופסאות נטולות המכסה (בלי רחמים‭.(‬ להצטייד בקופסאות פלסטיק מאותו סוג (עגולות או מרובעות) בגודל אחיד או במספר גדלים, כדי שניתן יהיה לערום אותן זו על גבי זו ולחסוך מקום יקר. 

 

צילום: יוסי סליס
מסודרים סידור ארונות מטבח פסח (צילום: יוסי סליס)

 

9. הבעיה: מרגע שפותחים שקיות קורנפלקס לסוגיו מאבדים הדגנים מטריותם ופריכותם; אריזות הקרטון תופסות מקום בארונות, בעיקר כשיש יותר מסוג אחד של דגני בוקר.

הפתרון: מעבירים את דגני הבוקר לכלי פלסטיק שקופים עם מכסים הרמטיים (ניתן לקנות קופסאות המיועדות למטרה זו‭.(‬ שקיפות הקופסה מאפשרת לראות את תכולתה, מזיקים למיניהם לא יכנסו ומקום אחסון יקר - ייחסך.

 

צילום: יוסי סליס
מסודרים סידור ארונות מטבח פסח (צילום: יוסי סליס)

 

10. הבעיה: כוסות היין תופסות מקום רב בארונות.

הפתרון: מסדרים אותן לסירוגין: כוס אחת ניצבת על רגלה ואחרת על פניה. סידור זה יאפשר ניצול מרבי של המקום.

 

צילום: יוסי סליס
מסודרים סידור ארונות מטבח פסח (צילום: יוסי סליס)

 

11. הבעיה: אין מזווה, ומצרכי המזון היבשים ניזוקים מהלחות שבאוויר המטבח.

הפתרון: מקצים ארון אחד במטבח, המרוחק ממכשירי החשמל פולטי החום - כיריים, תנור אפיה ומיקרוגל, ומרכזים בו את כל מצרכי המזון היבשים.

 

12. הבעיה: גליל רדיד האלומיניום מתגלגל מצד לצד במגירה.

הפתרון: ניתן לקנות מחיצה עם דפנות משוננות ולהתקין אותה במגירה קיימת (לא בהכרח בתוך מגירת הסכו"ם)‬. מניחים את הגליל - נייר כסף או ניילון נצמד, ללא האריזה, ובעת הצורך פשוט תולשים בעזרת השיניים המשוננות.

 

צילום: יוסי סליס
מסודרים סידור ארונות מטבח פסח (צילום: יוסי סליס)

 

 

  • צולם במטבחי "סמגל קונספט", הסדנאות 10 הרצליה פיתוח 1-700-709-222, כלי מטבח ואביזרים באדיבות רשת "ספייסס" כלים וטעמים

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד