שנת הלימודים אוטוטו מתחילה, ומבשרת על עונת פתיחת הארנקים: רכישת ספרי לימוד וציוד לבית הספר, תשלום עבור חוגים ופעילויות חינוכיות ועוד הוצאות שונות ומשונות - אחת הבזבזניות שבהן היא רכישת חולצות טריקו מודפסות שיתאימו לתלבושת האחידה של בית הספר. מאז שהתלבושת האחידה כוללת חולצות מודפסות, מדי שנה נזרקות אלפי חולצות טובות ושמישות במעבר בין בתי ספר.
עוד בערוץ עשו בעצמכם
>> טריק לארגון ארון הבגדים של הילדים
אבל לא חייבים לזרוק. אפשר פשוט להסיר את ההדפסות הישנות, ולהמשיך להשתמש בחולצה - בין אם כחלק מהתלבושת האחידה בבית הספר החדש או סתם כך בחיי היום-יום. לפניכם המדריך המלא להסרת הדפסים בטכניקות שונות.הסרת הדפס שהודבק באמצעות גיהוץ
אם ההדפס על החולצה הוא מהסוג שמודבק באמצעות גיהוץ, ב-Wikihow וב-eHow מציגים כמה שיטות להסיר אותו בהצלחה:
1. אלכוהול: טבלו צמר גפן או מקלון ניקוי אוזניים באלכוהול ושפשפו היטב את חלקו האחורי של ההדפס (פנים החולצה). האלכוהול יסייע להחליש את האחיזה של הדבק המחזיק את ההדפס. תנו לאלכוהול להיספג כ-20 שניות ואז הפכו את החולצה וגרדו את ההדפס בעזרת סכין פלסטיק או קלפו אותו בעזרת האצבעות.2. נייר: הניחו נייר שעווה ישירות על גבי ההדפס וגהצו את החולצה דרכה בחום גבוה, בהגדרת כותנה. לאחר כמה דקות ההדפס יימס ויעבור אל הנייר. הסירו את הנייר בזהירות וההדפס אמור להצטרף אליו. אם נותרו חלקים עקשניים, גרדו אותם מהבד עם סכין פלסטיק.
3. מים: הרטיבו את האיזור המודפס עם מטלית ואז הניחו את החולצה הלחה על נייר בגודל מתאים כאשר ההדפס פונה כלפי מטה - אל הנייר. גהצו את חלקה האחורי של החולצה במשך דקות אחדות. חזרו על התהליך עד שכל ההדפס יעבור אל הנייר ואז הפרידו אותו בעדינות מהחולצה.
הסרת מדבקות ויניל
הסרת הדפסים עשויים מדבקות ויניל נעשית באותו האופן: מניחים נייר שעווה על גבי ההדפס ומגהצים עד שההדפס עובר מהבד אל הנייר. הסירו את הנייר בזהירות אבל לא מהר מדי, כדי שההדפס לא יקרע. כדי להסיר את השאריות, הרטיבו צמר גפן במסיר לק או בחומץ ושפשפו את איזור ההדפס. ניתן לעשות זאת גם בשיטה אחרת: הניחו ממחטה או פיסת בד דקה על גבי ההדפסה, גהצו אותה כמה שניות ובדקו האם ההדפס נתלש. אם לא - חזרו על הפעולה. גם כאן אפשר לסיים בניקוי במסיר לק או חומץ וכביסה.
הסרת הדפס משי
הדפסי משי הם המורכבים ביותר להסרה, כיוון שלרוב הם מבוססים על שימוש בצבע תעשייתי ייעודי לטקסטיל. זה נאחז בסיבי הבד בעוצמה כך שהוא יוכל להחזיק מעמד בכביסות רבות. אם החולצה חשובה דיה, תוכלו לנסות את טכניקת המגהץ והנייר. אם ההדפס לא יורד מיד, הניחו פיסת נייר חדשה על ההדפס וחזרו על התהליך. ניתן גם להיעזר במסיר לק כדי לשפשף את הצבע, אבל כדאי לבדוק אותו קודם על פינה נסתרת בבד כדי לוודא שהחולצה לא נפגמת. בכל מקרה, אל תגהצו ישירות על ההדפס - זה רק מקבע את הדיו על הבד.
אם זה לא עבד, תוכלו לנקוט בגישה קשוחה יותר ולהיעזר בחומרים כימיים: ב-eHow מציגים מדריך להסרת הדפס המשי באמצעות חומר להסרת צבע - מרססים מסיר צבע על גבי ההדפס (כמובן שיש לבדוק קודם האם החומר לא פוגע בחולצה; רססו מעט בפינה נסתרת וודאו זאת), ממתינים כמה דקות עד שהחומר ייספג היטב בהדפס ואז מכבסים את החולצה במכונת כביסה.