
רחוב הנגרים, 9 ביולי 2015
למרות שענף המסעדות והברים לא נחשב מתוק במיוחד, אלא דווקא מר ועתיר סיכונים פיננסיים, הרחובות שלנו לא נבהלים. בארבעת החודשים האחרונים הם מתנהלים במין קדחתנות תמוהה, כאילו שהשאלה הבוערת היום היא מה נאכל? לחגיגת הבליסה והסביאה הסוערת אצלנו ממילא, הצטרפו ברבעון האחרון עוד כ-20 מקומות. מדוע כ-? מכיוון שחלק מהמקומות רק התחדשו או החליפו ידיים, אז איך סופרים אותם?

רחוב וולפסון, 30 ביוני 2015
כיאה לשכונה עם עבר מפואר, קודם כל עושים כבוד למיתולוגיה. "אלימלך", מסעדה מהזן האשכנזי, הוקמה ב-1936 והפכה לתחנה קבועה והומה של חובבי גפילטע, כבד קצוץ ובירה.

מזכרת מעבר מפואר. רחוב וולפסון, 30 ביוני 2015
70 שנה היא החזיקה מעמד, מוסד של ממש, עד שדעכה ונסגרה. המקום עמד ריק מאז הסגירה, וכעת החליט נכדם של המייסדים להשיב עטרה ליושנה והמקום נפתח מחדש.

העלייה פינת פרנקל, 25 במרץ 2015
גם ב"שטייטל" ברחוב העלייה הגישו במשך קרוב לעשרים שנה תפריט "יהודי", כולל חמין בסופי שבוע. גם היא היתה "מוסד" וגם היא דעכה בשנים האחרונות. לפני חודשים אחדים, אחרי ניסיון להשיל את עורה האשכנזי ולהציע מגוון סתמי של מנות שאינן בתחום התמחותה, בישר חלון הראווה:

העלייה פינת פרנקל, 25 במרץ 2015
נמצא מי שתפס את המסירה בשתי ידיים. היום, אחרי שיפוץ נרחב וניקיון יסודי, פועל במקום בר שהשכיל לשמור על השם המיתולוגי עם טוויסט קטן בלבד. מבית בירה ואוכל ל:

העלייה פינת פרנקל, 18 ביולי 2015
את ארומת "מדינת אשכנז" המשתחזרת במפתיע מחזקים, אם כי רק בשמותיהם, שני מקומות קטנים, מזנוניים באופיים:

רחוב מעון, 31 במאי 2015
"לטקס", מזנון מהיר כגדרתו, מציע לביבות מטוגנות, סנדוויצ'ים ומיני סלטים, והוא קם על חורבותיו של מה שפרסם את עצמו כ:

רחוב בן עטר, 10 ביוני 2015
אולי בהשפעת שמו הנוכחי, מצדיעים בעליו החדשים, על קיר הכניסה, לימי תל אביב הקטנה שבהם מישהו ידע מה זה לטקעס:

צילום הקיר בכניסה למזנון. רחוב מעון, 31 במאי 2015
לא רחוק ממזנון הלביבות, נפתחה גם סנדוויצ'יה עם שם של סבא:

אברבנאל פינת מסילת וולפסון, 16 באפריל 2015
ואת האווירה המזרח-אירופאית משהו משלימים:
ו:

רחוב לוינסקי, 8 ביוני 2015
כל אחד מבין מיד שזו חנות תבלינים ברחוב לווינסקי. אבל נחזור ליאשקה:

אברבנאל פינת מסילת וולפסון, 19 באפריל 2015
המזנון הקטנטן קם על חורבותיו של:

אברבנאל פינת מסילת וולפסון, 24 בספטמבר 2014
ספק גדול אם הצעירים שמנסים להתפרנס כאן ממכירת סנדוויצ'ים, תוך תחלופה בתדירות גבוהה, יודעים את מה שסיפר לי השכן שלהם, הנגר זאב: החדרון הקטן שבו פועל המזנון היה עד לפני כמה שנים כספת של השוק האפור. כשהחליטו להעביר את הכספת למקום אחר, לקח כמעט שבוע להוציא מהחדר את לוחות הפלדה שציפו את הקירות, כהגנה על שקי המזומנים מפני שודדים. שני צעדים משם רק חולמים על שקי מזומנים. בפיצוציית-מכולת, עוד פיצוציית-מכולת, שנפתחה זה עתה, מציעים:

רחוב אברבנאל, 12 באוגוסט 2015
אך בבוטיק הלחם "ברבוסה", שנפתח במרחק שתי אצבעות דרומה על אותו רחוב:

רחוב אברבנאל, 27 ביולי 2015

רחוב אברבנאל, 15 באוגוסט 2015
עשרה שקלים לא יספיקו אפילו לחצי כיכר. עבור לחם סלק שילמתי שם ברגע של חולשה 28 שקלים. אבל המקום שמח:

רחוב אברבנאל, 28 ביולי 2015
קטן, מעוצב יפה, עם אהילים ראויים לציון:

רחוב אברבנאל, 21 ביולי 2015
חצי צעד מהלחם המעוצב, במורד הרחוב, נפתח גם:

רחוב אברבנאל, 18 באוגוסט 2015
קשה לראות. המקום נחבא מתחת לעמודי בניין המגורים, כך שקל יותר להבין מה הוא מציע מהפליירים שהוצמדו למכוניות החונות בסביבה:

רחוב אברבנאל, 18 באוגוסט 2015
ממש מול הסביח הירוק, מעברו של הכביש, במתחם פיבקו ההולך ומתאכלס, השמש קופחת והמקומות החדשים מבקשים צל ומקווים לפרוח. במתחם, המתחזה ליוקרתי, פועלים מקומות בסגנון שלא היה אופייני עד כה לרחובות שלנו. ארבעה מהם כבר פורשים מדי בוקר שולחנות וכסאות על דק העץ המתייבש:

קפה לנדוור, מתחם פיבקו, 13 ביולי 2015

ווק האסיאתית, מתחם פיבקו, 12 באוגוסט 2015

בייקרי 19, מתחם פיבקו, 12 באוגוסט 2015

בורגרים, מתחם פיבקו, 12 באוגוסט 2015
ויש גם גלידריה:

על מקל, מתחם פיבקו, 12 באוגוסט 2015
קוראים לה "AL MAKEL" והיא מציעה גלידות שמנת מכל מיני סוגים -- אך לא בגביע, אלא, כשמה, על מקל. הגלידריה (השלישית ברחובות שלנו) זכתה כבר לסיקור תקשורתי נלהב. ספק אם תזכה לו גם המתחרה שלה, גלידריה רביעית, ההולכת ומוקמת בחנות פינתית בקצה השני של השכונה, היכן שעד לא מזמן נמכרו:

נחלת בנימין פינת לווינסקי, 16 ביוני 2015
מעט מערבה משם, על חורבותיה של ממתקייה שהציעה בין השאר:

לווינסקי פינת מרחביה, 5 בספטמבר 2013
נפתחה:

לווינסקי פינת מרחביה, 16 ביוני 2015
"פתחו לי מול הבית שפודייה מצוינת", כתב היינן והבשלן, אבי פלדשטיין, בדף הפייסבוק שלו ב-8 ביולי. "טרגון, פיתה גריל -- זה שמה. אוכל רחוב ישראלי, גורסת כותרת המשנה. העיקרון נעוץ בטריות המרכיבים ובפיתה המיוחדת. את בחירתך מכינים על פלאנצ'ה ואז אורזים במין פיתה עירקית קטנה, מטוחנת, מוחרפת ומסולטת, מקפלים למשולש ומחזירים לפלאנצ'ה לחריכה אחרונה. דומה לארעס, אבל במקום פיתת אוויר, יש את הבצק הזה שכשהוא מוכן סופית הוא מזכיר פיצה קריספית דקה. מה בפנים? מעורב תל-אביבי, קבב, פרוסות אנטריקוט, מרגז, פרגיות. ולמה טרגון? בגלל שזה התבלין בקבב המיוחד שנטחן במקום".
יחסית למקום של בשר בפיתה, טרגון מאוד מעוצבת:

לווינסקי פינת מרחביה, 7 ביוני 2015
וממש לא רחוק ממנה נפתחה זה עתה מעוצבת נוספת:

רחוב זבולון, 11באוגוסט 2015
שלט עדיין אין, אך שמו של המקום הוא "קוק-בוק קפה", והוא שייך, כפי שמיהרו לכתוב עליו,
לבעלות מסעדת "אוזריה" הצמודה והמצליחה. קוק-בוק מציעה בשעות היום מיני סנדוויצ'ים ותבשילים משתנים, שנרקחים על פי מתכונים מספרי הבישול הסדורים על מדפים בחלקו הפנימי של המקום.
מי שגורמה-בוקר מהסוג הזה לא מתאים לו, יכול לחכות לצהריים ולקבל בשר בפיתה או בצלחת גם ב:

רחוב הרצל, 7 ביוני 2015
זו שווארמייה, אך שלא כמקובל אצל אחיותיה, כאן שיפודי הבשר לא ניצבים זקופים מול גוף חימום לוהט, אלא שוכבים קרוב קרוב לגחלים לוחשות. גם כאן השקיעו בעיצוב שונה מהמקובל במזללות מסוג זה:

רחוב הרצל, 19 במרץ 2015
מפתיעה ונועזת בצבעוניותה החריגה גם:

נחלת בנימין פינת מטלון, 10 ביוני 2015
מסעדת הדגים והערק קמה על חורבות "בנג'מין", שהיה בר-מסעדה של האחים הנחמדים שרון וגולן לב, בניו של כדורגלן העבר, שחקן נבחרת ישראל, אברהם לב. בזמנם, היו מתכנסים כאן המונים בימי ששי בצהריים לקבלת שבת קולנית, אבל בימי השבוע הלך קצת פחות טוב. (לאחד מהאחים היתה גם בורקסייה חמודה ברחוב ויטל, שנסגרה כבר מזמן). "פימפינלה", כמו מקומות חדשים נוספים, זכתה לחיבוק של התקשורת, ונכללה באחרונה בכתבה
שמנסה להסביר מה גורם לאינפלציה של מסעדות דגים בעיר.
בדגים אולי יש אינפלציה, בניוקי אין. שמועות מסקרנות (וגם ידיעה)
מספרות על ניוקי משובח ב:

שדרות וושינגטון, 12 באוגוסט 2015
השופ, שמגדירה עצמה "דוכן", מציעה כמה סוגים של ניוקי מוכנים במקום, ברטבים קבועים ומשתנים, כולל אופציות לטבעונים. והיא קמה על חורבותיו של בית הקפה "סוזוקי פנדה":

שדרות וושינגטון, 10 באוקטובר 2014
אך מי שלא בא לו איטלקי, יכול לעבור לצדה השני של השדרה ולטרוף, ממש ממול, מקסיקני.

שדרות וושינגטון, 13 באוגוסט 2015
"צ'אנגוס" אמנם לא ממש חדשה, כבר כמעט בת שנה, אך בימים אלה הוכתר הבוריטו שלה כטוב בעיר. לא טעמתי. כך או כך, בקרוב תהיה לה שכנה חדשה עם שם קצת פחות סקסי:

שדרות וושינגטון, 30 ביוני 2015
המקום הולך ומשתפץ, וכבר מחפש חבר'ה בראש טוב, שזה אומר עובדים צעירים.

שדרות וושינגטון, 13 באוגוסט 2015
ואכן, צריך להיוולד הרבה אחרי 1973, כדי לשמוח להצטרף למשפחה. "הגולדות" גם מכריז על: "מהפכת הנקניק החברתי" -- ומכוון, לפחות בשלט הבד, לטוסט נקניק בעשרה שקלים. אבל טוסט נקניק זה די שנה שעברה. היה אחד כזה בהרצל ונסגר. את מקומו תפסה בקיץ שעבר:

רחוב הרצל, 1 במרץ 2015
ווייטנאמית צנועה וחמודה, שרק עכשיו נפטרה סוף סוף מקרמיט של הטוסט נקניק. בשל החידוש הנעים היא קנתה את מקומה במהדורת החדשות שלי:

רחוב הרצל, 12 באוגוסט 2015
ממש לצדה הולך ומשתפץ כבר כמה חודשים, על חשבונה של חנות הפוטונים המשונה:

רחוב הרצל, 19 באפריל 2012
מקום חדש נוסף:

רחוב הרצל, 6 במאי 2015
אומרים שבית קפה. השיפוץ לא הסתיים, שם עדיין אין, אבל גם כאן כבר:

רחוב הרצל, 12 באוגוסט 2015
ואם באמת יהיה בית קפה, הוא כמובן לא יהיה היחיד בשטח. אחרי שהיה סגור למעלה מחודש, שב "הסיטי" לחיים:

רחוב הרצל, 1 ביולי 2015
וגם הוא לא היחיד. בעמדת הקפה הזול בסניף סופרקופיקס החדש כמעט תמיד יש תור:

רחוב הרצל, 12 באוגוסט 2015
ומכיוון שלאלה אחד לא מספיק. תכף יבוא עוד אחד מהזול הזה:

לווינסקי פינת השוק, 17 באוגוסט 2015
גם את הקיוסק הקטן שהיה מגיש שקשוקה בפיתה וטפסי לוטו:

אברבנאל פינת פרנקל, 1 ביולי 2015
החליף בית קפה, טורקיזי משהו:

אברבנאל פינת פרנקל, 12 באוגוסט 2015
קוראים לו:

רחוב אברבנאל, 21 באוגוסט 2015
ובעליו רועי אכן מאוד ידידותי, גם מוקדם בבוקר:

רחוב אברבנאל, 21 באוגוסט 2015
אם חוצים כאן את הכביש, אפשר להינות ב:

אברבנאל פינת המחוגה, 16 ביולי 2015

אברבנאל פינת המחוגה, 11 ביולי 2015
מקום קייצי שרק לפני כמה חודשים עוד היה מחסן גדול של כפכפי ים ברזילאיים:

אברבנאל פינת המחוגה, 31 במרץ 2015
התנועה לא פוסקת ברחובות שלנו ושיטת המיטה החמה עובדת גם ב:

רחוב פלורנטין, 12 באוגוסט 2015
שתחליף בקרוב את חנות החיות שנסגרה:

רחוב פלורנטין, 14 ביולי 2015
וגם היא לא תהיה לבד, כיוון שתכף נפתחת די קרוב אליה:

שדרות וושינגטון, 12 באוגוסט 2015
פיצה "אבא אבן" שעוברת לכאן ממשכנה הקודם בדרך שלמה, שהיה כמעט מול החנות החדשה:

דרך שלמה, 2 ביוני 2015
אך טבעי הוא שכל כך הרבה מטבחים, חדשים וישנים, בשטח כל כך מצומצם, מדיפים, במיוחד בימים הלוהטים האלה, ניחוחות לא ממש ערבים ומראות לא הכי מצודדים:

רחוב פלורנטין, 11 ביולי 2015
ולגמרי ברור שכבדרך הטבע לא רק חיים ברחובות שלנו, גם מתים:

רחוב הרצל, 21 ביולי 2015
הפלאפל-שניצל-צ'יפס הלך לעולמו והותיר בחללו תמונה אחת:

רחוב הרצל, 21 ביולי 2015
תזכורת לעיר שאוכלת (ומאכילה) דברים אחרים לגמרי.
.