"סלופארק" ומתחרותיה מציעות פתרון קל לתשלום על חניה באופן אינטרנטי ואינטראקטיבי. האפליקציה הסלולרית, שדרכה ניתן לשלם על חניות לצד מדרכות או בחניונים עירוניים, החליפה את תווי החניה שהוצמדו פעם לחלון הרכב. כשנתקלתי לא מזמן בסרטון אנימציה חביב של "סלופארק", הופתעתי מהשינוי וחשבתי שהחברה יוצאת כנראה לאקזיט. צבעוני, תזזיתי, משועשע ומעודכן בשפה העכשווית של מיתוגי רשת. רק הלוגו נראה מנותק מהשפה העיצובית. בימים אלה הושק המיתוג החדש של סלופארק, ואז הכל התחבר.

Cellopark video product from Awesome Tel Aviv on Vimeo.

ב-2010, כשבניידים החכמים שלנו האפליקציות עדיין לא היו כאלו חכמות, סלופארק שהצטרפה למתחרה הוותיקה והגדולה שלה, פנגו, שכבר פעלה בשוק שלוש שנים. הלוגו של סלופארק (והשם שלה) נראה מיושן כבר ביומה הראשון, ולכן הנחתי שהיא הוקמה אי-שם בתחילת שנות ה-90 (כמו מתחרה נוספת שלה, איזיפארק, שתחגוג השנה 25 שנים להיווסדה). בניגוד לכל החוקים הבסיסיים בעולם המיתוג, האפליקציות - מוצר הדגל של שתי המתחרות - נראו כמעט זהות לחלוטין. עד למהלך הנוכחי:

OdedBenYehuda_Xnet_Cellopark_12

כך שהמשימה שעמדה בפני סטודיו Awesome, שנבחר לשנות את תדמיתה של סלופארק, הייתה מצד אחד חלומו הרטוב של כל ממתג, אבל מצד שני אתגר לא פשוט: לשנות תפישת חשיבה של קהל הצרכנים, ולהעביר משתמשים מהמתחרה הגדולה, שמחזיקה 90% מהשוק. אז הנה תוצאות תהליך המיתוג המחודש:

OdedBenYehuda_Xnet_Cellopark_00

האפליקציה פועלת גם באוסטרליה, והמהלך לוקח בחשבון התרחבות בינלאומית. וכך, ההחלטה הבולטת הייתה לשנות את הלוגו הראשי ולוותר על העברית לטובת אנגלית. בוטלה הטיית הפונט הישן, ובמקומו נבחר הגופ: asap שמשדר קלילות ורכות. הצבע הכחול עודן, ונקבע כצבע ראשי ומוביל.

ללוגוטייפ של המותג הצטרף לראשונה אייקון בצורת V שמדמה את שפת המדרכה הישראלית - המצאה מקומית מכוערת ופרימיטיבית, שהפכה לתקשורת חזותית במיטבה: אפשר לזהות סרטי קולנוע ישראליים כבר לפי המדרכות הצבועות שרואים בהם. מערך צבעים שמתקשר עם הישראלים ללא מלים, והנה הוא זוכה להכשר מיתוגי.

ארגז הכלים המיתוגי

ארגז הכלים המיתוגי של סלופארק / סטודיו Awesome

האייקונים החדשים של סלופארק / סטודיו

האייקונים החדשים של סלופארק / סטודיו Awesome

אייקון האפליקציה / סטודיו Awesome

אייקון האפליקציה / סטודיו Awesome

לוגואים שלא נבחרו  / סטודיו Awesome

לוגואים נוספים שלא נבחרו / סטודיו Awesome

מלבד השינוי הבולט בעיצוב של שעון זמן החניה כדי לבדל בין שתי המתחרות, החידוש המרענן ביותר מורגש בטקסט: הלוגו אמנם לועזי, אבל הניב הוא סלנג ישראלי קליל -״איזה כיף״, ״מברוק״, ״דינג דונג״, ״אז מה חדש״ ועוד ביטויים (שעוצבו בגופן הטרנדי של התקופה, ״מנדטורי״) שאמורים לייצר חוויית שימוש יותר נעימה וסחבקית. הפונט שנבחר לשמש כגופן המשני, האינפורמטיבי יותר, הוא "אופן סנס" שמשלב קלילות והיי-טקיות.

איזה כיף! - תמונת המסך כשמצאת חניה / סטודיו Awesome

איזה כיף! תמונת המסך כשמצאת חניה / סטודיו Awesome

השימוש בפונט הקליל ״אלף״ / סטודיו awesome

השימוש בפונט הקליל ״אופן סנס״ (מתוך סרטון הפרסומת) / סטודיו Awesome

השינוי הדרמתי מבחינה עיצובית של שעון הזמן / סטודיו Awesome

השינוי הבולט בעיצוב הוא הטיימר / סטודיו Awesome

הנראות הכוללת החדשה / סטודיו Awesome

השפה הצילומית מעודכנת / סטודיו Awesome

המסכים המעודכנים באפליקציה: תחת ערכים של פשוט, נקי, קליל, כיפי, נוח לשימוש / סטודיו Awesome

המסכים המעודכנים באפליקציה: פשוט, נקי, קליל, כיפי, נוח לשימוש / סטודיו Awesome

מהלך המיתוג שהחל עם עלייתו שלהאתר החדש, יצבור תאוצה הערב (א׳) עם עלייתו של סרטון הפרסומת.

שקופית הפתיחה מתוך סרטון הפרסומת לסלופארק / סטודיו Awesome

שקופית הפתיחה מתוך סרטון הפרסומת / סטודיו Awesome

Cello 03 from Awesome Tel Aviv on Vimeo.

יואב גתי, מנהל הקריאייטיב, מתן לם, הארט דירקטור של המיתוג, ומעיין פרוינד, המנכ״ל והבעלים של סטודיו Awesome, לא ניסו להמציא את הגלגל מחדש, אלא להקנות חוויית שימוש נוחה שתעלה חיוך על פניהם של נהגים - אפילו כשהם נמצאים במסע המפרך אחר מקום חניה פנוי.