מהיום (חמישי) ובסוף השבוע הקרוב ייערך בסינמטק חולון פסטיבל Print Screen, זו הפעם החמישית, והוא מוקדש לרגישות בעידן הדיגיטלי - או הרגישות שלנו כלפי טכנולוגיה חדשנית. הנושא כללי, ואפשר לצאת ממנו לכיוונים שונים: למשל, איך אנחנו מעצימים את התחושות שלנו באמצעות השתלת מכשירים בגוף - דברים שאנחנו רואים בקולנוע כבר הרבה שנים, בסרטים כמו "האיש הביוני" או "רובוקופ", או כאשר אמנים (סטלארק) או אנשי מדע משתילים בעצמם תוספים כאלה ואחרים. בפסטיבל אפשר לפגוש אמנים, שבחרו להשתיל בעצמם או ללבוש על גופם מכשור שישפר את יכולותיהם - ולחילופין, לחפות על חסרונותיהם.

picture sky

אחד הפרויקטים המבטיחים בפסטיבל הוא מיצג רב-משתתפים שמובילה האמנית הפולנייה קרולינה סובצקה. מאות משתתפים ייקראו לצאת לרחובות העיר, ובעזרת אפליקציה שנבנה במיוחד לאירוע הם ירכיבו תצלום-ענק של העננים מעל העיר. הניסוי הזה כבר נעשה בברלין, ונראה שהתוצאה מספקת מפת התרחשות שלא הייתה מביישת את תחזית מזג האוויר בטלוויזיה. האירוע מתקיים ביום שישי בצהריים, פרטים כאן.

קרולינה סובצקה. עשתה את זה כבר בברלין (באדיבות קרולינה סובצ'קה)
קרולינה סובצקה. עשתה את זה כבר בברלין (באדיבות קרולינה סובצ'קה)

ניל הארביסון, ספרד
הארביסון נולד עיוור צבעים לחלוטין. בזכות אביזר שחובר לראשו, הוא מסוגל להפוך צבעים לתדרים קוליים. במקום לראות את העולם בגוונים של אפור, מסוגל האמן הספרדי "להאזין" למנעד רחב של צבעים, ואפילו לעצמים חזותיים כמו ציור ופרצופים. עם הזמן הוא החל להרגיש את הצלילים במקום לשנן אותם, וכבר לא נזקק לחשוב על הצלילים - משום שהחל לחוש אותם. בהרצאות שלו הוא מספר כיצד הוא הולך לתערוכה ומקשיב ליצירה של פיקאסו. אפילו הליכה לסופרמרקט הפכה בעבורו לחוויה מרגשת, משום שהצבעים המרצדים נשמעים אצלו כמנגינות מפתיעות.

מון ריבס MOON RIBAS, ספרד
כוריאוגרפית קטלאנית, רקדנית ואקטיביסטית "סייבורג", שחיברה חיישן סייסמי למרפק. כאשר יש ויברציות במרפק שלה - היא יכולה לדעת שיש רעידת אדמה. עבודות הכוריאוגרפיה שלה חוקרות את התנועות החדשות, שיכולות לצוץ ולהתפתח כתוצאה מתוספת החושים החדשים ושימוש בתוספות הסנסוריות לריקוד.

מציאות מדומה

עוד דרך לחדד את הרגישות כלפי המציאות, מתרחשת כמובן במציאות מדומה. בפוסט קודם דיברנו על ההתרחבות של ocullus rift - משקפת שמורכבת על הראש כדי להציץ לעולם תלת-ממדי וירטואלי. בניסוי שנקרא BE ANOTHER LAB, קולקטיב בין-תחומי יצר את הפרויקט The Machine to be Another. כאן נותנים לאדם הצצה על גופו של אדם אחר, ובעזרת חיישנים ואלקטרודות נוצרת תחושה שמלווה ברגש.

The Machine To Be Another - Art investigation from BeAnotherLab on Vimeo .