יעל פוליאקוב מתגוררת עם בן זוגה ובנה יונתן בבית פרטי בשכונת צהלה, בצפון תל אביב. מושיק גלאמין הגיע לשם כדי לשנות את חדר העבודה של השחקנית והתסריטאית, במסגרת תוכנית הטלוויזיה "בבית של". המטרה, הוא מספר, היתה לשמור על מראה קלאסי "אירופאי", כמו שיעל אוהבת - אבל ליצור מרחב. "החדר האידיאלי של יעל צריך לכלול מקום שיאפשר לקיים פגישות עבודה באווירה נינוחה, חלל שנעים לשהות בו ולהכניס אליו שיק עיצובי. האתגר היה לקלוע לאופי, לטעם ולחוש האופנה המפותח של הדיירת". בחדר העבודה של פוליאקוב היתה תחושה כבדה ורצינית. את החלל מילא פסנתר כנף חום, שתפס הרבה מקום, ספה לבנה קטנה, שולחן עבודה בגודל בינוני, עמוס בניירת, וכמעט בלי אבזרים.

>> לפרקים הקודמים:

חדר המשפחה של יעל בר זוהר

חדר השינה של איתי תורג'מן

גלאמין ניסה להשיג את השילוב הנכון של אלגנטיות ורצינות של עבודה עם שיק וטיפה הומור. הוא בחר פריטי ריהוט בסיסים בסגנון קלאסי, ואת השיק וההומור משיגים בעזרת פריטי הריהוט הקטנים יותר – כמו שולחנות קפה מוזהבים ממתכת, כיסא נדנדה צבעוני והרבה אבזרים. הריהוט הדומיננטי שנבחר הוא ספה גדולה ורחבה מבד קטיפה ירוק יוקרתי, ושולחן עבודה גדול, שהוא במקור שולחן אוכל. פוליאקוב אוהבת עיצוב נקי, ורצוי שיהיה לבן. היא חששה מכך שמושיק לא בחר לה פריטי ריהוט לבנים, אבל נראה שאהבה את התוצאה. היא הודתה שבעצמה לעולם לא היתה בוחרת את הספה הזו, אבל בגלל המיקום שלה, על רקע החלונות הקלאסיים מאחוריה, הספה הופכת להיות רק כתם צבע בחלל ולא משתלטת עליו.

טיפים עיצוביים מהחדר של יעל פוליאקוב:

  • כשבוחרים פריט ריהוט צבעוני צריך לקחת בחשבון איפה ממקמים אותו ביחס לחלל - זה משפיע על האווירה שנוצרת בחדר ועל הדומיננטיות של הפריט בו.
  • בניגוד למשרד במקום עבודה, שבדרך כלל מעוצב בסגנון מינימליסטי, חדר עבודה צריך להקרין חמימות.
  • חשוב להתאים את גודל הריהוט והסגנון לגודל החדר. למשל, לחדר עבודה קטן רצוי להימנע משימוש בריהוט כבד ועמוס. השתדלו להחליף את שולחן העץ בשולחן זכוכית עם רגליים עדינות ליצירת מראה קליל.
  • תחושה של עבודה מייצרים על ידי סדר והרמוניה. לכן חשוב שיהיה חיבור בין כל הרהיטים - אם זה על ידי שימוש בחומרים דומים, בחירת גוונים שונים של אותו הצבע, או חיבור בין צבעים משלימים.
  • אסור שיהיו בחדר העבודה אלמנטים שעלולים להסיח אותנו מדעתנו, כמו טלוויזיה, אלא אם כן זה חלק מעבודתכם, או אלמנטים שקשורים לעבודות הבית, כמו מכונת כביסה, שעלולים לגרום לכם לעסוק בעבודות הבית במקום בעבודה שלכם.

פלטה ורגלי חמור. השולחן הישן (צילום: יוני רייף)
פלטה ורגלי חמור. השולחן הישן (צילום: יוני רייף)

רחב ידיים, מסוגנן ויכול לשמש גם כשולחן אוכל. השולחן החדש (צילום: יוני רייף)
רחב ידיים, מסוגנן ויכול לשמש גם כשולחן אוכל. השולחן החדש (צילום: יוני רייף)

טיפים לעיצוב חדר העבודה האידיאלי:

  1. שולחן עבודה רחב ידיים ומסוגנן: אסור בתכלית האיסור להגיע למצב של שולחן עבודה עמוס לעייפה. זה מוציא את כל החשק לעבוד ברגע שמתקרבים לשולחן, ואם המשימה היא כתיבה כמו במקרה של יעל זה מתכון בטוח לאי עמידה בזמנים.
  2. כיסא: נוח לישיבה, אבל שלא מהווה ויתור על אמירה עיצובית.
  3. אלמנטים לארגון: תיקיות, מתקנים לעטים - כל דבר שיעזור לשמור על סדר בחלל ועל שולחן העבודה.
  4. תאורה שמתאימה לשני מצבים: תאורה שוטפת שמתאימה לקיום פגישות עבודה + גופי תאורה שיאירו בצורה ממוקדת את שולחן העבודה.
  5. שילוב צבעים מרגיע: לחדר עבודה חשוב לבחור צבעים מרגיעים כמו ירוק, כחול וגוונים של לבן ושמנת. לא מומלץ לבחור צבעים זועקים שמוציאים מריכוז כמו כתום, אדום וצהוב.
  6. מקורות השראה: מומלץ לשים בחדר עבודה תמונות, משפטי השראה או כל פריט שיעזור לכם לעבוד בריכוז וביצירתיות. אצל יעל זו התמונה של "הגשש החיוור", הלהקה בה היה חבר אביה פולי ז"ל.
  7. סדר: סלסילות לארגון מסמכים, יחידת מגירות, יחידות אחסון עם דלתות סגורות על מנת שלא יהיה בלגאן בעיניים. מומלץ לסדר את הכבלים של פינת המחשב בצורה מאורגנת – זה יעזור לתחושת סדר מול העיניים.
  8. צבע דומיננטי: אפשר לבחור פריט ריהוט אחד בצבע דומיננטי, ולחבר אותו לשאר החלל על ידי אבזרים בצבע דומה או בגוונים שונים מאותו צבע. אחת השיטות לשילוב בין צבעים היא חלוקת אחוזים: 60% מהחדר בצבע אחד עיקרי (למשל, אפור), 30% מהחדר בצבע משלים (שמנת) ו-10% צבע דומיננטי (אדום). אצל יעל, למשל, הצבע הדומיננטי הוא הירוק. הוא בא לידי ביטוי בספה הירוקה ובכיסא בגוון ירוק אחר. האבזרים נבחרו להיות בזהב, כצבע משלים לירוק.

הפרק משודר הערב ב"HOT בידור ישראלי".

בשבוע הבא ב-Xnet: חדר הבנות של רותם סלע