כמו רוב הצעירים בארץ, גם אני גר בשכירות. בעוד שבמדינות רבות בעולם מקובל מאוד לשכור דירה, לעיתים לכל החיים – בישראל הדעה הרווחת היא שחבל להשקיע בדירה שכורה, שכן היא ממילא לא שלך, וכנראה תעבור ממנה בשנים הקרובות.
איך עושים זאת?
השלב הראשון הוא בחירת הסביבה, הבניין והדירה. את ביתי לשנים הקרובות מצאתי באחד הבניינים ההיסטוריים של רחוב הרצל בתל אביב. הוא מתפורר, אך יפהפה: המבנה בנוי סביב חצר פנימית, שאליה פונים הפרוזדורים והמרפסות, ובמרכזו המעלית הראשונה של תל אביב. למרות מצבו הירוד, הוא מלא חן ואופי, וכמו מבנים רבים "של פעם", חלליו גבוהים ויפים, מלאים פוטנציאל והשראה.

המטראז' המצומצם של הדירה – 35 מ"ר לסלון, מטבח וחדר רחצה, ועוד עשרה מ"ר של קומת גלריה לשינה – לא הפריע לי. אין לי צורך ביותר, אני חי מצוין בדירה קטנה. ככל שבית גדול יותר, הוא דורש יותר תחזוקה. גם מבחינה עירונית, לדעתי נכון שיהיו בעיר גדולה דירות קטנות, שמתאימות לרווקים ולזוגות צעירים.

במקביל, אני ממליץ להיות קצת בררנים עם הפריטים שמלווים אותנו מדירה לדירה. לעיתים אנחנו נתקעים עם פריטים שנשארו מבתים של אחרים והיו לנו שימושיים ברגע מסוים של החיים, ובכל זאת – תם זמנם. פריטים שהתאימו לתקופה סטודנטיאלית לא חייבים ללוות אותנו לעד. תנו להם דקה של מחשבה ודעו לשמור רק על מה שאתם שמחים לשלב בחייכם. בתים שבהם שמים לב לפרטים הקטנים ביותר, הופכים להיות בעלי אווירה מיוחדת.


עוררו את החושים בעזרת צבע, אור ומוסיקה. לבן הוא לרוב ברירת המחדל שלנו בעיצוב. הוא בהחלט נייטרלי, אך אם לא משתמשים בו בתבונה הוא גם משעמם. המראה הנקי בסדרת הציורים "לבן על לבן" של מלביץ' היה נפלא – ובהחלט הקדים את זמנו – אך מאז עברו מאה שנים. האופנה הלבנה והנקייה לא תמיד משקפת נכונה את המורכבות של חיינו. עם קצת תעוזה ניתן להכניס רקע עם אופי לחלל. צבע וטקסטורה יכולים ליצור עומק ותחושה חמה ומעניינת יותר. בדירה שלי יש סוגים שונים של בדים – שמיכות מרוסיה וכריות מאוזבקיסטן, למשל – והכל משתלב היטב ביחד.

תאורה היא כלי ליצירת אווירה משתנה: אנחנו יצורים דינמיים עם צרכים משתנים לאורך היממה. שעות הבוקר מהירות לעומת שעות הערב הרגועות. גם הבית יכול להתאים את עצמו לדגשים השונים של היום ורצוי שבשעות הערב נכבה את האור הבוהק והיעיל לביצוע המטלות השוטפות, ונחליף אותו בכמה מוקדים של אור רך ועדין, שיוצרים אווירה של רוגע.

גם דברים קטנים יכולים להיות משמעותיים: ידית מיוחדת יכולה להפוך ארון תעשייתי לפריט מלא אופי, דלת או תריס עץ ישן יכולים להפוך לשולחן קפה יוצא דופן. ברגע שמוציאים פריט מהקשרו הטבעי הוא יוצר עניין חדש. ה"בלגן המסודר" הזה מוסיף חיים ואופי לבית, החפצים מזכירים לנו רגעים קסומים בטיול, חוויה מיוחדת סביב הקנייה והנאות קטנות של היום יום. הם משקפים אותנו, מספרים סיפור.
- אדריכל דנאור גבריאלי חזר משהות של שנתיים בשנגחאי והיום הוא מנהל את המשרד dE. 2 architects בשותפות
עם האדריכלית הספרדייה אסטרייה שולדנפריי (Estrella Schuldenfre).
>> ומה מחפשים אדריכלים ישראלים בסין?