ישנן לא מעט נשים ששואפות לשנות את גודל האף. האפשרות הנפוצה היא בדרך כלל הקטנה, אבל אפשר גם להגדיל. כמו כן, אפשר: להרחיק את קצה האף מהשפה העליונה, ליישר את האף ולהוריד גבנונים, ליצור שקע בשורש האף, המקום שבו האף מגיע אל בין הגבות. אפשר לעצב את קצה האף - כך שימצא חן בעיניכם ויתאים לתווי הפנים, להצר את האף - את הנחיריים, קצה האף, גב האף, או את כולו. לתקן מחיצה לא ישרה במחיצת האף (כשהמחיצה, שמתחילה בנחיריים, מגיעה עד לעיניים ומסתיימת בענבל הלוע, אינה ישרה, האף עלול להיראות מעוות, והאוויר בתוכו אינו זורם בחופשיות). לבסוף, אפשר להקטין את קונכיות האף, מבנים פנימיים המוסיפים לחות לאוויר הנשאף לגופנו ומסננים אותו. כשאנחנו מפתחים אלרגיה, קונכיות אלה עלולות להתנפח ולחסום את זרימת האוויר.

ממתי אפשר?ככלל, לא מבצעים ניתוחי אף בנערים מתחת לגיל 16 ובנערות מתחת לגיל ‭.14‬, כאשר רק בשלב זה של הגדילה מסתיימת צמיחת האף. ואצל בנות כדאי להמתין שנתיים אחרי קבלת הווסת.

מה חשוב לדעת לפני? שכאשר מסתכלים ישירות במראה לא רואים את צורת האף. אותה צורה נראית אחרת למי שמביט בנו מהצד או בתנועה. חשוב גם לזכור שלא כדאי לבקש אף שנראה לנו אידיאלי, ועדיף להיעזר במנתח כדי לתכנן צורת אף שתשלב היטב במראה הכללי של הפנים. שחשוב להבהיר למנתח מה בדיוק מפריע לכם. ייתכן שתגלו כי אפשר להשיג את המראה שבו חשקתם בלי לנתח את האף, אבל עם שינויים בסנטר, שצורתו עלולה להדגיש את גודל האף‬ או בעצמות הלחיים.

מה עושים בניתוח? את החתך מבצעים בתוך האף, במקום שאינו משאיר צלקת חיצונית.בשלב ראשון מפרידים את העור מן המבנה הקשיח של האף. אחר כך משייפים או מנסרים את עצמות האף ומעצבים את הצורה הרצויה. את עצמות האף שוברים בבסיסן, במקום החיבור שלהן ללחיים, ואז לוחצים לכיוון האמצע עד שהן נצמדות מחדש זו לזו. התוצאה שמתקבלת היא אף נמוך וצר יותר. רק בשלב זה משפצים את קצה האף, על ידי חיתוך ותפירה של הסחוס, הסרה או תוספת שלו. בשלב הסופי מוכנסים שני טמפונים לאף. אלה יוותרו שם עד 48 שעות, יעצרו את הדימום וילחצו על האף מבפנים, בעוד הגבס, שיחבוש את האף, ילחץ עליו מבחוץ. הגבס (לעתים משתמשים בסד פלסטי) נועד לשמור על עצמות האף במקומן החדש ולהקטין את הנפיחות.

מה צריך לעשות לפני הניתוח? שבועיים לפני הניתוח – להפסיק לקחת כל תרופה המכילה אספירין, איבופרופן, או ויטמין ‭,E‬ העלולים לעודד דימום. שבוע לפני הניתוח – להימנע מחשיפה מיותרת לשמש. כוויות שמש על עור האף עלולות לגרום לזיהום. יומיים־שלושה לפני הניתוח - להפסיק לעשן. אין לזה הצדקה רפואית, אבל מרבית הרופאים לא יכולים להתמודד עם הריח הבוקע מאפם של מעשנים בזמן הניתוח. בלילה לפני – לחפוף ראש, לרחוץ את הפנים במים וסבון, ולחזור על כך בבוקר הניתוח. ביום הניתוח - לא למרוח מייקאפ או קרם כלשהו. שש שעות לפני הניתוח - לא לאכול ולא לשתות דבר.

מה מרגישים אחרי הניתוח? מרגישים כאילו האף סתום, ובמשך כמה ימים צריך לנשום דרך הפה. גם המראה לא מדהים: הנחיריים סתומים בטמפונים, האף מכוסה בגבס והעיניים והשפה העליונה נפוחים. לפעמים יש גם שטפי דם תת עוריים ודימום טיפתי מהאף (לכן כדאי להניח גזה מתחת לטמפונים).

מתי רואים איך נראה האף החדש?את הגבס מורידים אחרי שבוע ואז גם מוציאים תפרים מהנחיריים, אם יש. התפרים האחרים נספגים. הנפיחות יורדת בהדרגה במשך כמה שבועות אחרי הניתוח, ולעתים לא בצורה סימטרית. חשוב לדעת שכעשרה אחוזים מהניתוחים מצריכים עוד תיקון קטן לצורת האף.

מה מותר ומה אסור אחרי הניתוח ? בשבוע הראשון מותר לישון רק על הגב, כשהראש מורם ונתמך בכריות. מותר לרחוץ פנים למרות הגבס. אחרי שמסירים את הגבס מותר לנקות את עור האף, אבל בזהירות. אסור להיחשף לשמש ישירה או לחום. אלה עלולים לגרום לבצקת או לכתמי פיגמנטים. אסור לקנח את האף או להשתמש בטיפות, גם אם מנוזלים. מותר לנגב קלות את הקצה, או לטפטף פנימה תמיסת סיליין, או תרסיס "סטרימר. ‬ אסור להשתמש בתרופות בלי אישור מהמנתח. אסור לחטט באף. לא כדאי להרכיב משקפיים בחודש הראשון אחרי הסרת הגבס. אם מוכרחים, מצמידים את גשר המשקפיים למצח בעזרת פלסטר קטן, או בוחרים משקפיים בעלי מסגרת קלה במיוחד. בשבועיים הראשונים אחרי הניתוח אסור לבצע פעילות גופנית מאומצת וגם לא להתכופף קדימה או למטה. אחרי ‭8-6‬ שבועות אפשר לחזור לפעילות רגילה.

עוד Health & Beauty :