מי אני: רקדנית מקצועית, מטפלת בתנועה, יוצרת וכוריאוגרפית, מורה למחול זה 20 שנה, מייסדת ומנהלת את בית אליברה למחול ותנועה. נשואה לד"ר איל בן זקן ואמא לשלושה ילדים מופלאים: עלמה (13), הילל (10) ואריאל (6), מתגוררת באבן יהודה.
כמו הרבה מאוד ילדות בגיל הגן, גם אלינור דרוקר מצאה עצמה בגיל צעיר מאוד בסטודיו למחול, בשיעור ריקוד. "לא הייתי מ'המוכשרות'", היא מודה, "אבל שום דבר לא עצר אותי. הרגשתי דחף פנימי וחיבור לתנועה, ליצירה, למוזיקה ולמרחב הקסום של הסטודיו". היא התמידה בריקוד, אבל רק בהיותה נערה צעירה הבינה היכן טמון כישרונה. "הבנתי פתאום איפה מצוי החיבור שלי לריקוד ולמה אני נחושה להתמיד, להתקדם ולהצליח", היא מספרת. "זה קרה בשיעור שבו המורה לריקוד ביקשה מאיתנו לחבר קטע ריקוד. בניתי כוריאוגרפיה שלמה וזכיתי לתשבחות רבות. כך גיליתי את הכישרון שלי בתחום. המקום להבעה עצמית משך אותי, והיצירה הייתה הדרך שלי. זה היה גלגל ההצלה שלי מקשיים לימודיים ומשאר אתגרי החיים. כנערה ניתנה לי ההזדמנות ממורתי, זהר הורביץ, לפרוץ וללמד בסטודיו שלה, ובמקביל ללימודים בתיכון קיבלתי אישור מיוחד ולמדתי בווינגייט. רקדתי בלהקת הפלמנקו של נטע שיזף, הופעתי באופן עצמאי במקומות רבים בארץ ובעולם ולמדתי בבתי הספר הטובים בעולם. בהמשך לימדתי בבתי ספר למחול ברחבי הארץ מגוון סגנונות וסללתי את הדרך הייחודית לי ללימוד מחול".
מתי החלטת להקים סטודיו משלך ואיך זה קרה?
"בית אליברה הוקם ב־2005, בהיותי בת 21. הקמתי אותו צעד אחר צעד בעזרת הכסף שחסכתי, ולאט־לאט הוא צמח מחדרון קטן לסטודיו גדול יותר ובהמשך לכמה סטודיואים שעובדים במקביל. הקמתי את בית אליברה מתוך רצון לאפשר לכל אחת ואחד שחושקים לרקוד לעשות זאת במקום מחבק, מכיל ותומך. אחרי שנים כרקדנית ומורה הבנתי שאני רוצה לפתוח מקום שישאיר את התחרותיות והשיפוטיות מחוץ לדלת ויקדם את הבנות בריקוד בצורה מקצועית ובריאה. כמו כן, לאחר שילדתי את בני השני הבנתי עד כמה חסר לנשים - שרוצות להגשים חלום ישן, שאוהבות לנוע, שרוצות לרקוד 'כמו פעם' - מקום לרקוד בו, ולכן פתחתי את 'אליברה בוטיק לנשים' באבן יהודה. שם אני מלמדת נשים בנות 25־75 שיעורי מחול שנבנו מתוך הניסיון והכלים של עולם התנועה הטיפולית. אישה שמגיעה לסטודיו עוברת תהליך של התפתחות, הגשמה והעצמה, ואני מלווה אותה בתהליך בהתאם לקצב שלה".
איפה תפסה אותך 2020?
"בתקופה של צמיחה גדולה ועשייה. לקח לי 72 שעות לאסוף את עצמי מהרגע שבו הודיעו לי לסגור את אליברה. החלטתי שאני לא עוצרת לרגע. התחלנו עם שיעורי זום, ומהר מאוד הבנתי שאני מחזירה את הפעילות הפרונטלית, כי אליברה זה תקשורת אנושית וקִרבה פיזית. העברנו את כל השיעורים למרחבים הפתוחים, ואפילו עשינו מופע סוף שנה שעמד בתנאי התו הסגול. בעקבות הקורונה בניתי גם מותג חדש - Elibre open space, סדנאות מחול באוויר הפתוח שמשלבות השראה, משמעות, חיבור חברתי ועבודה על נשימות, חיזוק הגוף, גמישות, קואורדינציה וריקוד. לפני חודשיים התחלתי להריץ אותן בכל הארץ, והיום אני גאה לומר שהן הצלחה ואמשיך איתן גם לאחר הקורונה".
מה את מאחלת לעצמך לשנה הקרובה?
"בשנה החולפת התחדדה השליחות שלי בחיים - היכולת שלי לגרום לאנשים להתחבר לעצמם, להיות בתנועה מתמדת ולחזק את הבריאות הנפשית והגופנית. ב־2021 אני רוצה להמשיך ולפזר את האהבה שלי לעולם, לגעת בעוד ילדות ונשים, לגרום להן להאמין בעצמן ולדעת שבעזרת כוח רצון, התמדה וליווי נכון הן יכולות להגיע להגשמה עצמית מלאה".
2021 במחול: המגמות הצפויות
תנועה היא חלק טבעי מהחיים והיא מאפשרת התבוננות פנימה, הבעה עצמית ודרך יצירתית לקרב את האנשים למסרים ולתחושות. לכן בשנת 2021 אני רואה את תרבות המחול מתפתחת ופורחת עם המון יצירות נוגעות ומרגשות! אני בעצמי בעיצומו של בניית מופע שיעביר מסר חזק על ההתמודדות שלנו בתקופה הזאת, וגם משתפת פעולה בעבודה שנקראת 'יצירת גבול' עם האמנית הדס בכר. אין לי ספק שבקיץ הקרוב נראה הרבה פעילות של מחול במרחבים הפתוחים וסדנאות Elibre open space בכל רחבי הארץ.
אליברה
טל': 09-7728748, 050-7349676
אתר: elibre.co.il
אינסטגרם: elibre_studio
פייסבוק: אליברה-Elibre בית של מחול
סטיילינג: לורה פלדמן | איפור: סופיה סטרוזר | שיער: לירז סולומון | שיווק מכירות: ענבר וקנין | ניהול אדמיניסטרציה: יוליה קושנר | ע.הפקה: יהל יוסף כהן | בגדים: בוטיק מיכל זכאי