הביס המתוק הראשון של השנה: עוגת קלמנטינות פשוטה וענוגה

מה יותר כיף מעוגה עסיסית ורכה בניחוח הדרים נעים לצד כוס קפה? אותו הדבר, רק כזה שהרגע יצא מהתנור ולא הייתם חייבים לטרוח קשה מדי בשביל להתפנק לכם

אסתר דורון צרפתי

|

31.12.20 | 11:16

  (צילום: אסתר דורון צרפתי)
 

מרכיבים

2 עוגות אינגליש קייק

 

  • 4 ביצים גודל L
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס מיץ סחוט מקלמנטינות טריות
  • 1/2 כוס סוכר חום + 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף סירופ מייפל טבעי
  • 1/3 2 כוסות קמח תופח
  • אבקת סוכר (לקישוט)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את התבניות.
  2. שמים את כל המרכיבים, למעט הקמח ואבקת הסוכר בקערת המיקסר עם בלון הקצפה ומערבבים כמה דקות עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה ללא גושים.
  4. מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות ואופים במשך 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מעלים את הטמפרטורה ל- 180 ואופים 5 דקות נוספות עד להזהבה יפה. מוציאים, מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי אפשר למצוא בעמוד האינסטגרם שלה ובבלוג "Moroccan Girl"

 

    עוד מנה שכולם יאהבו: פנקייקס מושלמים

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד