
קציצות קינואה אפויות עם אגוזים וחמוציות (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
15 יחידות
- 1 כוס קינואה
- 1/2 1 כוסות מים
- 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים או קמח שקדים
- 4 גזרים בנוניים, מגוררים
- חופן אגוזים קצוצים גס
- 2 חופנים חמוציות (עדיף ללא סוכר)
- 3 ביצים
- 1 כף שמן
- 1 כפית חומץ בלסמי
- 3 גבעולי בצל ירוק חתוך דק (רק החלק הירוק)
- 1/2 כפית מלח
- פלפל שחור טחון, לפי הטעם
- מעט שמן (להברשה)
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את הקינואה ושמים בסיר (לא מדלגים על שלב השטיפה, אחרת הקינואה תהיה מרירה). מוסיפים את המים ומבשלים 13 דקות עם מכסה סגור. מכסים את האש ומניחים לעמוד 15 דקות. פותחים, מעבירים למגש ומצננים לחלוטין. מעבירים לקערה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט השמן להברשה ומערבבים היטב.
- יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג, מניחים אותן בתבנית ומשטחים אותן מעט.
- מברישים את הקציצות במעט שמן ואופים 30 דקות עד להזהבה.
לעוד עשרות מתכונים נפלאים של מירי צדוק כנסו לאינסטגרם שלה או לבלוג "עוגה לשבת"

הקציצות נהדרות כתוספת, אבל מה עם העיקרית?