חציל בטוֹפּ: פוקצ'ה משפחתית אפויה עם תוספת נדיבה של ירקות מוקפצים

מאפה שמרים רך שתרצו להכין שוב ושוב, גם בזכות ריחו הנהדר והמרקם המענג וגם בגלל שהסלט כבר כלול בהכנה ולא צריך לשבור את הראש, מה תגישו לצידו

דינה משה

|

28.12.20 | 08:35

לא צריך לריב על התוספות, יש מספיק לכולם: פוקצ'ה עם ירקות מוקפצים (צילום: דינה משה)
לא צריך לריב על התוספות, יש מספיק לכולם: פוקצ'ה עם ירקות מוקפצים (צילום: דינה משה)

מרכיבים

2 פוקצ'ות

 

לבצק

  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1/2 כפית סוכר
  • 3/4 3 כוסות קמח
  • 3 כפות שמן
  • כ-1 כוס מים פושרים
  • 1 כפית מלח

 

למלית

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ גס
  • 1 חציל בינוני, שטוף וחתוך גס (עם הקליפה)
  • 1 פלפל אדום גדול, פרוס לרצועות
  • 5 שיני שום, קצוצות גס
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • 1/2 כפית בזיליקום יבש
  • 1/2 כפית פתיתי צ'ילי גרוס (לא חייבים)
  • 1 כפית מלח גס

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבבים יחד את השמרים, הסוכר והקמח. מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים. יוצקים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד להיווצרות בצק רך ונוח לעבודה, אך לא דביק.
  2. מקמחים שקית גדולה, מכניסים לתוכה את הבצק וסוגרים (משאירים לבצק הרבה מקום לתפוח). מניחים במקום חמים למשך שעה, או עד להכפלת הנפח.
  3. המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את החצילים, מערבבים ומטגנים שלוש דקות על להבה נמוכה.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומטגנים 5 דקות. מורידים מן האש ומצננים. אפשר להכין את המלית יום לפני האפייה ולשמור אותה במקרר.
  5. מחממים את התנור ל- 180 מעלות, מרפדים תבנית או תבניות בנייר אפייה.
  6. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי לאליפסה. יוצרים שוליים ומורחים את כל הבצק במעט שמן. מעבירים מחצית מהמלית למרכז כל פוקצ'ה ומשטחים אותה לשכבה אחידה. מניחים לרבע שעה בצד.
  7. אופים כ-20 דקות עד להזהבה יפה של השוליים. כדאי לבדוק שתחתית הבצק מוכנה גם כן, לפני שמוציאים. מגישים חם.

 

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

    עוד מנה עדינה עם טוויסט טעים: קובה נענעי

     

    לחצו כאן כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)
    לחצו כאן כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג