לא צריך לריב על התוספות, יש מספיק לכולם: פוקצ'ה עם ירקות מוקפצים (צילום: דינה משה)
מרכיבים
2 פוקצ'ות
לבצק
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1/2 כפית סוכר
- 3/4 3 כוסות קמח
- 3 כפות שמן
- כ-1 כוס מים פושרים
- 1 כפית מלח
למלית
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ גס
- 1 חציל בינוני, שטוף וחתוך גס (עם הקליפה)
- 1 פלפל אדום גדול, פרוס לרצועות
- 5 שיני שום, קצוצות גס
- 10 עגבניות שרי חצויות
- 1/2 כפית בזיליקום יבש
- 1/2 כפית פתיתי צ'ילי גרוס (לא חייבים)
- 1 כפית מלח גס
אופן ההכנה
- הבצק: מערבבים יחד את השמרים, הסוכר והקמח. מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים. יוצקים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד להיווצרות בצק רך ונוח לעבודה, אך לא דביק.
- מקמחים שקית גדולה, מכניסים לתוכה את הבצק וסוגרים (משאירים לבצק הרבה מקום לתפוח). מניחים במקום חמים למשך שעה, או עד להכפלת הנפח.
- המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את החצילים, מערבבים ומטגנים שלוש דקות על להבה נמוכה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומטגנים 5 דקות. מורידים מן האש ומצננים. אפשר להכין את המלית יום לפני האפייה ולשמור אותה במקרר.
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות, מרפדים תבנית או תבניות בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי לאליפסה. יוצרים שוליים ומורחים את כל הבצק במעט שמן. מעבירים מחצית מהמלית למרכז כל פוקצ'ה ומשטחים אותה לשכבה אחידה. מניחים לרבע שעה בצד.
- אופים כ-20 דקות עד להזהבה יפה של השוליים. כדאי לבדוק שתחתית הבצק מוכנה גם כן, לפני שמוציאים. מגישים חם.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"
עוד מנה עדינה עם טוויסט טעים: קובה נענעי