חרפרפות בכפפה של משי: תבשיל קארי מהיר עם טופו וגרגרי חומוס

המנה הזאת תכבוש אתכם כנגד כל הסיכויים: תחילה באופיה המתובל והשובב, במראהה הצבעוני והמושך במיוחד ולבסוף בטבעה הרך, העשיר והקרמי שלא תוכלו לעמוד בפניו

עדי כהן סימן טוב

|

27.12.20 | 09:12

צרפו אורז וברוקולי בצד ותבינו שיש לכם כל מה שאתם צריכים בצלחת: קארי חומוס וטופו משי (צילום: עדי כהן סימן טוב)
צרפו אורז וברוקולי בצד ותבינו שיש לכם כל מה שאתם צריכים בצלחת: קארי חומוס וטופו משי (צילום: עדי כהן סימן טוב)

מרכיבים

 

  • מעט שמן (רצוי זית או קוקוס)
  • 2 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 4 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 4 כפיות תבלין קארי הודי (או פחות, אם לא אוהבים חריף)
  • 2 כפית כורכום
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות קרם קוקוס
  • 2 חבילות (700-600 גרם) טופו משי
  • 3 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
  • 2 כפיות מלח, או לפי הטעם

 

 

אופן ההכנה

  1. משמנים מחבת ומחממים אותה, מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים אותם עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הקארי, הכורכום והשום, מערבבים ומחכים כמה שניות לפני שמוסיפים את המים. מכסים ומבשלים עד שהירקות רכים.
  3. מוספים את קרם הקוקוס ואת הטופו וטוחנים הכל יחד עם בלנדר מוט.
  4. כשהרוטב חלק, מוסיפים את החומוס והמלח, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים יחד עם אורז, כוסמת, קינואה או קוסקוס.

 

 >> עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני

 

    עוד מנה מעולה של עדי - מסבחה שעועית נהדרת

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורלי פיטל)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורלי פיטל)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג