
צרפו אורז וברוקולי בצד ותבינו שיש לכם כל מה שאתם צריכים בצלחת: קארי חומוס וטופו משי (צילום: עדי כהן סימן טוב)
מרכיבים
- מעט שמן (רצוי זית או קוקוס)
- 2 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות
- 4 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 4 כפיות תבלין קארי הודי (או פחות, אם לא אוהבים חריף)
- 2 כפית כורכום
- 4 שיני שום, כתושות
- 2 כוסות מים
- 2 כוסות קרם קוקוס
- 2 חבילות (700-600 גרם) טופו משי
- 3 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
- 2 כפיות מלח, או לפי הטעם
אופן ההכנה
- משמנים מחבת ומחממים אותה, מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים אותם עד להזהבה.
- מוסיפים את הקארי, הכורכום והשום, מערבבים ומחכים כמה שניות לפני שמוסיפים את המים. מכסים ומבשלים עד שהירקות רכים.
- מוספים את קרם הקוקוס ואת הטופו וטוחנים הכל יחד עם בלנדר מוט.
- כשהרוטב חלק, מוסיפים את החומוס והמלח, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים יחד עם אורז, כוסמת, קינואה או קוסקוס.
>> עדי כהן סימן טוב היא בלוגרית אוכל ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני

עוד מנה מעולה של עדי - מסבחה שעועית נהדרת