פחות מוכר אבל לא פחות טעים: קובה סולת עם הרבה נענע ושום

היה היו פעם שלוש אחיות לבית קובה, האחת הדורה ומרשימה, בצבע סגול מהפנט, השנייה דעתנית בעלת אופי חמצמץ משהו והשלישית עדינה, רכה והכי מיוחדת שיש

דינה משה

|

24.12.20 | 08:44

פחות מוכר אבל לא פחות טעים: קובה נענע ושום (צילום: דינה משה)
פחות מוכר אבל לא פחות טעים: קובה נענע ושום (צילום: דינה משה)

הכמויות של הבצק והמלית מספיקים ל-45 קובות. המרק מספיק ל-25 קובות, את העודפים אפשר להקפיא ולבשל לפי רצונכם או אם רוצים אפשר להכפיל את הכמויות של המרק. שימו לב, את הבצק ואת המלית יש להכין יום קודם.

 

מרכיבים

 

לבצק

  • 4 כוסות סולת
  • 2 כפית כורכום, טחון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן
  • כ-3 כוסות מים

 

למלית

  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק מאוד או טחונים במעבד מזון
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 2 כפיות תבלין בהרט לקובה
  • 2 כפיות כורכום, טחון
  • 1/2 כפית פתיתי צ'ילי
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כוס עלי נענע, קצוצים

 

לרוטב

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 כפית כורכום, טחון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 עגבניות גדולות, מרוסקות בפומפיה

  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 חבילת נענע, קצוצה
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית זוטא לבנה או נענע יבשה
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית סוכר
  • מים
  • קורט מלח לימון

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבבים יחד את הסולת, הכורכום, הפלפל והמלח, עד לפיזור אחיד. מוסיפים את השמן ויוצקים בהדרגה את המים. מערבבים את הבצק ומוסיפים מים עד לקבלת בצק רך אך לא רטוב מדי. מכסים ושומרים שעתיים עד לילה אחד במקרר.
  2. המלית: מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל, מערבבים ומטגנים עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הבשר ואת התבלינים, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים. מוסיפים את הנענע, מערבבים, מבשלים כדקה ומורידים מן האש. מצננים במקרר במשך הלילה.
  4. בוצעים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג, מגלגלים ומשטחים על גבי כף היד. שמים כפית מהמלית במרכז וסוגרים את הבצק בזהירות. מהדקים ומעצבים כך שלא יהיו חורים ומשטחים מעט. מניחים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה. בנקודה הזאת אפשר להקפיא את הקובות ולהשתמש בהן כשרוצים.
  5. הרוטב: מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל, מוסיפים את הכורכום ואת הפלפל, מערבבים ומטגנים כדקה.
  6. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט מלח הלימון (על המים להגיע עד ל3/4 מגובה הסיר), מערבבים ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים את המלח הלימון, מערבבים ומוסיפים את הקובות המוכנות. מבשלים על להבה נמוכה 7 דקות, מגישים חם.

 

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

    עוד קובה מוצלח של דינה: קובה עם סלרי וחומוס

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    דרגת קושי גבוהה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג