
לחם שיבולת שועל וגרעינים (צילום: ריטה שאוליאן)
מרכיבים
כיכר אחת
- 1 כוס גרעיני חמניה או 1/2 כוס גרעיני חמניה ו-1/2 כוס גרעיני דלעת
- 1/2 כוס פישתן טחון
- 1/2 כוס אגוזי מלך טבעיים
- 1/2 1 כוסות שיבולת שועל ללא גלוטן
- 2 כפות זרעי צ’יה
- 4 כפות אבקת פסיליום (ניתן לרכוש בבתי טבע)
- 1 כפית מלח אטלנטי
- 1/4 כפית אבקת שום
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 1 כוסות מים
- תוספות אהובות (זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות, עירית קצוצה, קצח וכו')
אופן ההכנה
- משמנים קלות תבנית אנגליש קייק חד פעמית.
- מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים אותם לתבנית. מכסים ושומרים במקרר שעתיים עד שלוש שעות, עד לספיגת כל הנוזלים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים את הלחם 40-30 דקות עד לקבלת קרום פריך, מוציאים, הופכים ואופים 40-30 דקות נוספות. מוציאים, מצננים ומגישים.
לחם טחינה

לחם טחינה(צילום: ריטה שאוליאן)
מרכיבים
כיכר אחת
- 6 כפות טחינה גולמית
- 1 כף דבש
- 4 ביצים
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- קורט זרעי כוסברה טחונים (לא חייבים)
- חופן עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, טימין, אורגנו)
- שומשום, שקדים קצוצים (לקישוט)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180, מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה או משמנים אותה קלות.
- מערבבים יחד את כל המרכיבים (למעט החומרים לקישוט) עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את השומשום ואופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.
לחם מקמח טף

לחם מקמח טף(צילום: ריטה שאוליאן)
מרכיבים
כיכר אחת
- 1 כוס קמח טף
- 4 ביצים גדולות
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות טחינה
- 1/4 כוס חלב סויה, חלב שקדים או מים
- קורט מלח אטלנטי
- 1/4 כפית אבקת שום (לא חייבים)
- 1 כף אבקת אפיה
- 1 כף חומץ תפוחים או רגיל
- גרעינים, זרעים, עשבי תיבול, עגבניות מיובשות קצוצות (לקישוט)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים קלות תבנית לחם או תבנית אינגליש קייק או מרפדים אותה בנייר אפייה.
- מערבבים את כל המרכיבים (למעט החומרים לקישוט), עד לקבלת עיסה אחידה.
- מעבירים את העיסה לתבנית, מקשטים במרכיבים שבחרנו מעל ואופים כ-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
לחם כוסמת ירוקה

לחם כוסמת ירוקה(צילום: ריטה שאוליאן)
מרכיבים
2 תבניות אינגליש קייק
- 1/2 2 כוסות כוסמת ירוקה
- 1 כוס חד פעמית של מים
- 1 כפית מלח אטלנטי
- 2 כפות זרעים/גרעינים שמעדיפים (שומשום, קצח, גרעיני חמניה)
- 1 כף עשבי תיבול קצוצים דק (זעתר, טימין, אורגנו)
אופן ההכנה
- משרים את הכוסמת במשך 8 שעות במים.
- מסננים היטב, שמים בבלנדר, מוסיפים את המים וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה. מכסים את העיסה במגבת ומניחים ל-24 שעות.
- לאחר שהעיסה תססה, מוסיפים את יתר המרכיבים (מפזרים מעל או מערבבים עד לפיזור).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים קלות את התבניות.
- יוצקים את הבלילה לתבניות ואופים 120-60 דקות, עד שהמאפה מקבל מעטה פריך. מוציאים, מצננים, פורסים ומגישים. רצוי לשמור את הלחם בהקפאה.
לחם פשתן

לחם פשתן(צילום: ריטה שאוליאן)
מרכיבים
כיכר אחת
- 1 כוס פשתן טחון
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 ביצים
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כפית מלח אטלנטי
- 1 כף דבש או סטיביה
- 1 כפית קימל (לא חייבים)
- זרעים וגרעינים לפיזור מעל (שומשום, קצח, פרג, זרעי חמניות, קימל)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים קלות את התבנית.
- מערבבים יחד את המרכיבים, למעט החומרים לפיזור, עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל את הזרעים.
- אופים 30-22 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. שומרים במקרר או במקפיא.
ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית

יש לנו גם לחם קינואה ללא שמרים