דאבל דייט: עוגיות מסורתיות במילוי תמרים מבצק מיוחד ונטול שמרים

אין רגע דל במטבח של ענת צרפתי, לפני שבוע בדקה את זמני הטיגון המדוייקים של לביבות תפודים והרגע סיימה לפתח בצק מהיר למאפי בעבע בתמר, שכדאי לכם לנסות

ענת צרפתי

|

18.12.20 | 08:25

תכינו תבנית גם לאורחים: בעבע בתמר מהיר ושקשה להפסיק לאכול (צילום: שרון צרפתי)
תכינו תבנית גם לאורחים: בעבע בתמר מהיר ושקשה להפסיק לאכול (צילום: שרון צרפתי)

המאפה המסורתי עשוי מבצק שמרים שדורש כי נמתין לו בזמן שהוא תופח. בחרתי להחליפו בבצק פריך שהוא מהיר להכנה, אך כדי לשמור על הלחות והמרקם הוספתי לו את מחית התמרים שנותנת את הטוויסט המעניין - כך שאתם מקבלים את התמרים גם במלית וגם בבצק.

 

 

מרכיבים

כ-25 עוגיות

 

לבצק התמרים

  • 1/2 כוס דחוסה (125 גרם) מחית תמרים בוואקום
  • 1 כף (15 מ"ל) מים קרים מאוד
  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1/3 כפית הל טחון או תבלין חוויאג' לאפייה
  • 100 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות או מרגרינה צמחית על בסיס שמן זית, קרה מאוד וחתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה גודל L

 

למילוי

  • 1/2 כוס דחוסה (125 גרם) מחית תמרים בוואקום

 

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • 1/4 כוס שומשום

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: שמים את מחית התמרים בקערת המיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את המים ומעבדים שתי דקות, תחילה במהירות בינונית ואחר כך במהירות נמוכה, עד שהמחית מקבלת מרקם של רסק. נפטרים מחלקי חרצנים, מעבירים לכלי בעזרת לקקן ושומרים בצד. שוטפים ומייבשים את וו הגיטרה, אך לא את הקערה.
  2. מנפים לקערת המיקסר את הקמח ואת ההל. 
  3. מפזרים את החמאה על הקמח מערבלים במהירות נמוכה עם וו הגיטרה עד לקבלת פירורים בגודל גרגרי אפונה.
  4. מוסיפים את מחית התמרים שעיבדנו ומערבלים מספר שניות עד לפיזור אחיד.
  5. מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהבצק מתגבש לגושים גדולים ולחים. אוספים את הבצק, מהדקים לכדור ומשטחים אותו לדיסקית. עוטפים בניילון ושומרים במקרר במשך חצי שעה.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. המילוי: מחלקים את הבצק לכדורים בגודל פינג פונג. משטחים כל כדור בעזרת האגודלים, ויוצרים מעין קערה. שמים במרכז כפית אחת ממלית התמרים, סוגרים מעליה את הבצק ומעצבים לכדור. מניחים את כדור הבצק על נייר האפייה, ומשטחים לעיגול דק בעזרת כף היד (אפשר בעזרת מערוך). מחוררים את העוגיות בצד אחד בלבד בעזרת כפית.
  8. הציפוי: מברישים את העוגיות בביצה, מפזרים שומשום ואופים כ-15 דקות.

 

ענת צרפתי עוסקת בחקר מתכוני מאפים של תרבויות שונות ובהתאמתם לחומרי הגלם בישראל

 

    מאפה מסורתי נוסף, רק ממקום אחר לחלוטין

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ענת צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ענת צרפתי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (5 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג