פרשת שחיתות מענגת: עוגיות שוקולד צ'יפס מטוגנות ומפתיעות

האנשים מסביב מטגנים בהמוניהם סופגניות ולביבות, אבל למה לכם להיות כמו כולם? אפשר לנסות ולהשתמש בשמן כדי ליצור להיט, שעוד לא טעמתם בשום מקום אחר

Xnet אוכל

|

15.12.20 | 08:51

כאלה עוד לא טיגנתם - עוגיות שוקולד צ'יפס (צילום: שני הלוי)
כאלה עוד לא טיגנתם - עוגיות שוקולד צ'יפס (צילום: שני הלוי)

מרכיבים

20 יחידות

 

לעוגיות

  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום בהיר
  • 1 ביצה L
  • 175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח
  • קורט מלח
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס
  • שמן לטיגון עמוק

 

לציפוי

  • 2 כוסות תערובת לציפוי נאגטס
  • 480 מ"ל (2 כוסות) מים

 

או:

  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית תמצית וניל

 

להגשה

  • שוקולד מומס
  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. העוגיות: שמים את החמאה, שני סוגי הסוכר, הביצה, הקמח והקמח בקערת מיקסר עם עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת בצק רך וגמיש. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לפיזור אחיד. 
  3. מגלגלים חתיכות בצק בין הידיים לכדורים בגודל אגוז ומניחים אותם בתבנית. מצננים שעה במקרר, עד להתייצבות.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר, עד שהוא חם דיו (180 מעלות).
  5. הציפוי: מערבבים את התערובת לציפוי נאגטס עם המים עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה. או: מערבבים בקערות נפרדות את החומרים היבשים ואת החומרים הרטובים, ומאחדים ביניהם, עד לקבלת בלילה אחידה.
  6. טובלים את הכדורים בציפוי ומעבירים בזהירות לשמן. מטגנים כמה דקות עד להשחמה יפה ומוציאים בעזרת כף לנייר סופג.
  7. מצננים ומגישים עם שוקולד מומס ואבקת סוכר.

 

* המתכון באדיבות המותג מאסטר שף

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג