הסופגניות הטעימות ביותר הן אלה שטרחתם והכנתם לגמרי לבד

ההתפחה ארוכה והשמרים מלחיצים, שלא לדבר על האקסטרים של הטיגון העמוק, אבל אחרי שתקחו את הביס של הסופגנייה הטרייה והחמימה תבינו שההשקעה משתלמת

יסכה עטון

|

14.12.20 | 08:08

לא חייבים ריבת תות, נסו ריבת שזיפים וריבת חלב (צילום: יסכה עטון)
לא חייבים ריבת תות, נסו ריבת שזיפים וריבת חלב (צילום: יסכה עטון)

מרכיבים

 

  • 600 גרם (1/4 4 כוסות + 1 כף) קמח
  • 20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
  • 50 גרם מחמאה רכה
  • 200 מ"ל (3/4 כוס + 4 כפיות) מים
  • 2 ביצים L
  • 3 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל או 1 כפית תמצית ווניל
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • שמן (לטיגון) + חצי גזר
  • ריבה שאוהבים (למילוי)
  • אבקת סוכר (לקישוט)

 

אופן ההכנה

  1. שמים את כל המרכיבים (למעט השמן הריבה ואבקת הסוכר), בקערה המיקסר ולשים 10 דקות במהירות נמוכה. מוציאים את הבצק, מעצבים לכדור, מחזירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של 40 דקות במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. גוזרים נייר אפייה לריבועים בגודל סופגניה.
  3. מוציאים את הבצק, מחלקים לכדורים שווים במשקל של 100 גרם כל אחד ומכדררים אותם לכדורים יפים וחלקים בעזרת השורש של כף היד. מניחים כל כדור על ריבוע נייר אפייה. מניחים להתפחה של 15 דקות.
  4. יוצקים את השמן לסיר, מוסיפים את הגזר ומחממים עד שהשמן חם אך לא מדי (160 מעלות). השמן חם דיו אם כשמכניסים לתוכו כף עץ, רואים בועות עולות.
  5. מרימים סופגניה עם נייר האפייה ומניחים הסיר. מטגנים את הסופגניות כמה דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. אפשר להוציא את נייר האפייה בעזרת מלקחיים - הוא משתחרר מהר אחרי שמכניסים את הסופגניות לשמן. מוציאים את הסופגניות המוכנות לנייר סופג. ממלאים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

יסכה עטון היא קונדיטורית המתמחה בעוגות ובקינוחים לאירועים מיוחדים

 

    מחפשים לוק שוקולדי יותר? קבלו סופגניות דאבל קליק

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: יסכה עטון)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: יסכה עטון)

     

     

     

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג